avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca.

Buna ziua,daca contr. de munca inceteaza cu data de 20.05.2011, ultima zi de lucru este 19.05.11?
Multumesc, trebuie sa desfacem un contr. de munca in 20.05.11 si m-am contrazis cu seful, el spune ca in ziua cand i se desface contractul trebuie sa vina la munca, adica trebuie sa vina la lucru si in 20.05.11.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 19 Mai 2011
E discutabila problema, deoarece se practica si varianta dv.si cea a sefului.
Parerea mea este ca 20 este ultima zi de lucru, pe 21 ar putea sa se angajeze in alta parte.
In ce temei legal a incetat cim?
Acordul partilor, art.55 lit b
In opinia mea,pe 20 nu mai este nevoit sa lucreze,ultima zi de munca fiind 19,deoarece in decizia de incetra se va mentiona ca incepand cu data de 20 inceteaza cim in temeiul art.55.din Codul Muncii.Din moment ce legea sau regulamentul intern al societatii nu reglementeaza in mod concret acest aspect ,putem interpreta ca ultima zi de munca este 19,20 fiind cea in care angajatul isi finalizeaza formele de lichidare.
niko 94 a scris:

Acordul partilor, art.55 lit b

Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Prin urmare, 20.05.2011 este data incetarii c.i.m. si nu 21.05.2011 ... in acest sens, legiuitorul nu reglementeaza aspectul daca data incetarii c.i.m. este ultima zi lucratoare sau nu.
Prin urmare, pot fi luate in considerare ambele variante ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - revisal baum_eva_edith baum_eva_edith Buna ziua, Salariatul vine ultima zi la lucru in data de 19.01.2011( pontat ). Incetarea CIM este 20.01.2011( cred ca nu poate inceta in 19 daca el este ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim G.V. G.V. Buna, Ce data scriu de decizia de incetare, daca ultima zi de lucru a angajatului este 28.02.2013? Multumesc (vezi toată discuția)
Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)