Buna ziua!
Este prima oara cand scriu insa nu stiu f ,multe despre acest site.As dori sa ma informez ce si cum se pedepseste violenta domestica(fizica) intre soti?
Daca se face o declaratie pe propria raspundere la notariat in care isi i-a angajament ca nu mai foloseste violenta este luata ca proba intr-un proces?
Astept raspunsul dumneavoastra urgent.
Multumesc anticipat!
Fapta va putea fi incadrata in functie de zilele de ingrijiri medicale necesare vindecarii la infractiunile de "lovire sau alte violente". "vatamare corporala" sau vatamare corporala grava" (art 180-182 Cod penal). Daca este savarsita de un membru al familiei este considerata o forma agravata, iar in consecinta pedeapsa este mai mare.
Zilele de ingrijiri medicale se dovedesc cu certificat medico-legal.
Declaratia la notariat nu are nicio insemnatate in proces.
Buna dimineata,
Doamna,"angajament"trebuia sa-si ia in sinea lui ca nu va mai loveste,si sa-l respecte,pe cind asa...Credeti ca va respecta acea bucata de hirtie?.Nu,sunt oameni care nu respecta nimic.Poate ar fi mai bine pentru dvs.sa va departati de el acum cind nu este prea tirziu,nu se stie cit de grav va poate lovi data viitoare...Dvs.sunteti singura in masura sa luati hotarirea dorita..:luck:
Am fost la IML pentru certificat insa mi-l pot ridica in 10zile lucratoare aprox(14 zile calendaristice)ce pot face pana atunci sau dupa ce-l ridic unde pot merge mai departe.
Alte discuții în legătură
Agresiune daune
maier
buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o ... (vezi toată discuția)