avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate recupera in instanta diminuarea indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate recupera in instanta diminuarea indemnizatiei pentru CCC?

Incepant cu 1 aprilie 2010 am intrat in concediu pentru cresterea copilului iar in iunie 2010 am primit primele 2 indemnizatii de 1810 ron /luna. Incepand cu a 3-a luna indemnizatia a scazut la 1530 ron.
Doresc sa intreb daca am sanse in instanta sa recuperez acea scadere. Nu mai vreau sa las de la mine nimic. M-am saturat de ei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:46, 20 Mai 2011
1. Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, aplicabila de la 01.07.2010, spune:
Art. 12. Cuantumul indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%.
Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.

2. Asa ca fiind vorba de o lege (aprobata de Parlament) nu vad ce sanse aveti. Unde-i lege nu-i tocmeala, chiar daca nu ne convine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea indemnizatiei pentru ccc ContSters94154 ContSters94154 Va rog sa-mi spuneti din ce luna s-a redus indemnizatia de crestere copil cu 15%? Merci mult. (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ada21adina ada21adina buna seara! as vrea sa stiu daca s-a micsorat sau nu indemnizatia de 85% acordata pt.ingrijirea copilului dar nu gasesc actul normativ....poate sa ma ajute ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului kriki kriki ma intereseaza daca s-a aprobat legea privind micsorarea indemnizatiei cu 15%? (vezi toată discuția)