avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de 50 km/h

Buna seara,
Doresc sa contestez un proces verbal primit pentru ca am circulat cu viteza de 71 km/h intr-o zona cu restrictie de 50 km/h. Motivul care doresc sa-l invoc este ca aparatele radar au o eroare +-3%, eroare ce ar putea incadra fapta facuta de mine la un alt articol, adica in loc de 108/1/b/2 la articolul 108/1/a/4 ceea ce in cazul unei astfel de erori duce la anularea procesului verbal. Am vreo sansa pentru acest lucru si daca da cam cum ar trebui reformulata contestatia? Tipic ca cele de pe acest forum sau...?
Am fost depistat mergand cu aceasta viteza de catre un radar dintr-o masina de-aia noua logan mcv... daca conteaza.

Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
AlexandruPopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:07, 22 Mai 2011
Nu cred sa aveti prea multe sanse, mai ales ca e vorba de o masina noua intrata in dotarea politiei rutiere si care are pe ea radar de mare performanta menit sa masoare cat mai corect viteza. Si acum fie vorba intre noi ori ca veati 71 ori 70 este tot depasirea limitei admise.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Conform normei, pentru masurarea vitezei, in conditii normale de trafic, pentru cinemometrele care functioneaza numai in regim stationar, eroarea maxima tolerata este de:
- ± 3 km/h pentru viteze pana la 100 km/h;
- ± 3% din valoarea masurata pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h;

Acestea sunt erorile maxime admise pentru ca radarele sa fie admise in utilizare. In realitatea radarul care v-a masurat dvs viteza are o anumita valoare a erorii de masurare, ce trebuie sa se incadreze in limitele prevazute in norma. Trebuie sa solicitati certificatul de verificare metrologica a radarului in care trebuie sa se precizeze eroarea efectiva a aparatului. in functie de eroarea efectiva a radarului aveti sansa sa va incadrati in alta categorie privind limitele de depasire a limitei maxime a vitezei, deci sa primiti o sanctiune contraventionala mai usoara. Nu se pune problema anularii procesului verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)