avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... II sau PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

II sau PFA

Buna ziua, as vrea sa imi infintez o II sau un PFA si nu stiu care dintre ele ar fi mai buna, am inteles ca mai nou se pot face angajari si cu PFA; daca ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii despre cele 2. Si inca o intrebare in cazul unei II daca vreau sa imi pun mai multe coduri CAEN trebuie calificare pentru toate sau numai pentru cel principal?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters158053 , utilizator 13:57, 20 Mai 2011
cadrul legal este ordonanta de urgenta 44/2008 completata de 39/2009
sa va raspund pe rand:
1. calificare pt amandoua: citez din OUG 38 "Pregatirea sau experienta profesionala se atesta, dupa caz, cu documente cum sunt: diploma, certificatul sau adeverinta, prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant, certificatul de calificare profesionala sau de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata in conditiile legii, in vigoare la data eliberarii acestuia, certificatul de competenta profesionala, cartea de mestesugar, carnetul de munca al solicitantului, declaratie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localitatii respective in mod gratuit in cazul meseriilor traditionale artizanale, atestatul de recunoastere si/sau de echivalare pentru persoanele fizice care au dobandit calificarea in strainatate, atestatul de recunoastere a calificarii dobandite in strainatate, in afara sistemului de invatamant, orice alte dovezi care sa ateste experienta profesionala"

2. angajari poti face pe ii, pe pfa inca nu se poate
cititi aici: [ link extern ] /

3. O diferenta majora o poate constitui domeniul dv de activitate, nu ati specificat ce vreti sa desfasurati?
Revin cu domeniul de activitate: instalatii tehnico-sanitare, eventual comert cu astfel de marfuri.
Multumes pentru informatii!
atunci va recomand II
la legislatia in vigoare eu zic ca este cea mai buna forma
puteti angaja anumite persoane sau presta tot felul de servicii
etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma in domeniul it Jimmi Jimmi Buna seara, intentionez sa infiiintez o firma in domeniul IT. In cazul in care inregistrez un PFA ori II, am nevoie sa am ceva studii in domeniul it? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa borsh07 borsh07 In cazul unuei afaceri sub forma unui stand de sucuri naturale, ca si PFA, ce act doveditor privind calificarea am nevoie ? e mai recomandat PFA , II sau IF? (vezi toată discuția)
Calificare profesionala Madalyna90 Madalyna90 Buna ziua, Nu sunt lamurita in ceea ce priveste calificarea profesionala.Doresc sa am propria afacere in domeniul organizare evenimente(wedding planner). Nu ... (vezi toată discuția)