Buna ziua!
am fost sa dau o declaratie in fata unui procuror, dupa ce acesta a insistat destul de mult. Asta s-a intamplat acum cateva luni. Am facut mentiunea ca nu vreau sa depun marturie sau sa mai continui sa am vreo legatura cu situatia.
Sunt chemata in calitate de martor peste numai cateva zile. In citatie scrie ca am dreptul la un aparator cu care sa ma prezint, iar daca nu imi aleg unui mi se va desemna unul din oficiu.
In citatie apare o mentiune pe care nu o inteleg si anume : "partea careia, personal, prin reprezentant sau aparator ales sau prin functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei, i s-a inmanat in mod legal citatia pentru un termen de judecata nu mai este citata pentru termenele ulterioare, chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii". #-o CUM POT SA NU MA PREZINT LA ACEST PROCES?
INTRADEVAR PRIMESC AMENDA DACA NU MA PREZINT?
CUM POT FACE SA NU MA PREZINT SI SA NU PRIMESC NICI O AMENDA?
Rugamintea mea e sa imi rapsundeti cat mai curand posibil, deoarece procesul e in mai putin de o saptamana.
Va multumesc anticipat!
toate cele bune
O.P.:)
nu puteti sa va eschivati de la obligatia de a depune marturie. Fie veti primi mandat de aducere - adica politia vine si "va asigura transportul" - fie veti primi o amenda de 500 ron la fiecare termen la care lipsiti si paoi veti primi mandatul de aducere.
de asemenea, daca un martor nu declara ceea ce stie poate fi inculpat ptr marturie mincinoasa, aspect ce trebuie evitat dupa parerea mea.
oricum priviti problema, tot nu va avantajeaza.
mentiunile din citatie sunt unele standard si nu se refera la martori si nici la dvs personal. este un tipizat si atit - nu aveti nevoie de avocat.
Pe lange amenda se poate emite si un mandat de aducere, astfel incat sa fiti nevoiita sa mergeti insotita de un lucrator al politiei .Puteti, eventual, sa amanati prezenta dvs. o data, motivat, depunand dovada imposibilitatii dvs. de prezentare, insa nu va tine la infnit.
Ce scrie pe citatie nu se refera la martor , fiindca martorul nu este parte in proces.Insa nu sunt tiparite citatii anume pentru martori .
1.Trebuie sa va prezentati in fata instantei de judecata,in calitate de martor,aceasta reprezentand o obligatie legala;
2.Daca nu va prezentati ,veti primi amenda judiciara,si se va emite mandat de aducere,ceea ce inseamna ca vati fi adusa la instanta cu o duba a jandarmeriei;
3.La intrebarea nr.3,recunosc ca sunt depasit....dar din ceea ce stiu nu este posibila aceasta varianta.
Daca nu detin nimic pe numele meu , aceasta amenda cum va putea fi achitata. daca nu achit in timpul cerut, este posibil sa ma oblige sa o plateasc o data cu plata impozitelor.
Este o amenda care se incadreaza in acest gen?
Daca da , parca era un termen de cativa ani in care daca nu o platesti aceasta s-ar pierde dupa o anumita perioada de timp.
se poate sa incerc asa?