avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere impotriva nota de control - disciplina in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere impotriva nota de control - disciplina in constructii

Buna ziua,
Am efectuat o lucrare in curtea comuna imobilului in care locuiesc la sf anului 2008. Este vorba de o teava de apa de la caminul comun care merge prin curte la 50-80 cm adancime si urca pe peretele imobilului (o vila mai veche in care locuiesc aprox 15 familii) deservind 4 familii, inclusiv pe a mea. Ca urmarea a unei reclamatii la primarie din partea unui vecin "binevoitor", a venit disciplina in constructii si ne-a amendat cu 10 milioane plus solicita autorizatie de construire pentru teava de apa. Dupa ce ne-am judecat in instanta, in prima judecata, ni s-a anulat amenda de 10 milioane si nu s-a precizat nimic de autorizatia de construire. Mentionez ca termenul limita dat de primarie pt obtinerea autorizatiei, respectiv 05.02.2009 pentru autorizatia de construire si 05.03.2009 pentru desfiintarea lucrarii in cazul neobtinerii a autorizatiei - a fost depasit din cauza procesului care a durat ceva timp. Recursul primariei a fost respins. In data de 16.08.2010, un inspector [EDITAT] de la Directia de Control, Serviciul Disciplina in Constructii a sectorului 2 Bucuresti, a efectuat o nota de control. Problema este ca la punctul 2 unde scrie: "Verificarea s-a efectuat in prezenta factorilor implicati in realizarea investitiei: " mi-a trecut numele meu si adresa desi eu nu am fost prezenta la aceasta constatare a ei. A semnat aceasta nota doar inspectorul, fara niciun martor sau vreun vecin din curte. A constatat ca nu s-a desfiintat lucrarea si a scris pe nota "Rog demersuri legale" respectiv "Propunem: Transmiterea prezentei Directiei juridice". Plus ca de lucrare au beneficiat 4 familii si s-au platit la comun cheltuielile iar in toate procesele-verbale sau note etc sunt trec eu ca am facut si am executat. Am lucrat cu o firma autorizata care ne-a dat factura si contract de prestari servicii.
Am fost la Politia Comunitara si am stat de vorba cu inspector [EDITAT] . I-am cerut sa-mi explice cum a completat ea aceasta nota de control in lipsa mea si fara sa treaca niciun vecin sau martor sau sa scrie ca nu era nimeni acasa si ca nu s-a putut semna din partea noastra. Tot ce mi s-a raspuns ca asa este modelul de completat si ca "Faceti ce vreti dvs.".
Sunt convins ca nu este completata corect si legala aceasta nota de control si intentionez sa fac o plangere impotriva inspectorului.
Ce lege reglementeaza modalitatea de completare si valabilitate a acestor documente? Aceeasi ca si pt un proces-verbal de constatarea a unei contraventii? (gen amenda de circulatie?) Personal as dori anularea acestei note de control si refacerea ei in conditiile legii si cu respectarea normelor in vigoare. Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Faceti o sesizare catre I.S. C (au adresa pe site-) si explicati situatia.I.S.C este "organul" care transmite catre Inspectoratele teritoriale sesizarea d-voastra, aceasta fiind verificata apoi de catre aceste Inspectorate.
Sa stiti ca-si iau treaba f. in serios , vin la fata locului si verifica, chiar si primaria care a eliberat un act cu privire la lucrarea respectiva.
Din moment ce s-a anulat p.v contraventie, insa, nu stiu dece mai aveti ganduri negre?
Inca o data pentru aceeasi fapta n-o sa fiti judecati.Nota de control nu poate fi anulata - este doar o constatare, doar un P.V. de contraventie(ca in cazul d-voastra) se poate anula.S-a dispus anuntarea Directiei juridice, ca sa stie si aia ca v-ati conformat.
S-a atacat procesul verbal de constatare a contraventiei.

Asa cum s-a mentionat mai sus , nota de control nu poate fi contestata prin intermediul plangerii contraventionale.

Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Atentie-in contencios a fost anulat p.v contraventie.Asa a aratat nexus.
Impotriva notei de constatare nu poate face actiune in contencios, aceasta neavand valoarea juridica a unui act administrativ si actiunea ar fi respinsa ca inadmisibila.Deci nota de constatare ramane ca atare si va trebui sa faca ceeace scrie ca masuri in respectiva nota .
Va multumesc pentru lamuriri.
ORDIN Nr. 839 din 12 octombrie 2009
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

Art. 74
Aplicarea sancţiunilor contravenţionale
(1) Încadrarea faptei contravenţionale, respectiv valoarea amenzii contravenţionale, se stabileşte de organul de control şi se înscrie în formularul tipizat "PROCES-VERBAL de constatare şi sancţionare a contravenţiei", prezentat în anexele nr. 6 şi 7 la prezentele norme metodologice.
(2) Formularul tipizat "PROCES-VERBAL de constatare şi sancţionare a contravenţiei" - prezentat în anexa nr. 6 - este redactat în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, şi se utilizează de către organele de control ale administraţiei publice locale cu atribuţii de control în domeniul disciplinei în urbanism şi autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

ANEXA 6

Consiliul Judeţean ......................................................
Primăria (autoritatea căreia îi aparţine agentul constatator)

PROCES-VERBAL
de constatare şi sancţionare a contravenţiilor

Nr. ............, încheiat azi, ..................

1. Subsemnatul, ................................................., în calitate de ................................, în baza legitimaţiei de control nr. .................., eliberată de ........................................, în urma controlului efectuat astăzi, ...................., ora ............, la sediul/şantierul ................................. am constatat următoarele:
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
2. În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aceste fapte constituie contravenţii la normele legale privind ................................ şi se sancţionează cu amenda contravenţională, astfel:
a) conform art. .......
alin. ...... lit. ....., - de la .......... lei până la .......... lei;
b) conform art. .......
c) conform art. .......
a) persoana fizică dl (dna.), .........................................., cu domiciliul în ..............................., str. ..........................., nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ... judeţul ..........................., sectorul ....., C.N.P. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, posesor (posesoare) al/a buletinului/cărţii de identitate/paşaportului seria ..... nr. ................, eliberat(ă)/emis(ă) de poliţia/statul .................................. la data de .............................., tichet de înscriere a contravenţiilor seria ...... nr. ....................... (pentru cetăţeni străini), în calitate de ...................................;
b) persoana juridică ........................................, înmatriculată la registrul comerţului cu nr. .............., cod fis-cal nr. ................., cu sediul în .............................., str. ............................, nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul ........................., sectorul ..... reprezentată de dl (dna.) ....................................., în calitate de/având func-ţia de .............................................., C.N.P. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, posesor (posesoare) al/a buletinului/cărţii de identitate/paşaportului seria ...... nr. .................., eliberat(ă)/emis de poliţia/statul .............................. la data de .................., tichet de înscriere a contravenţiilor seria ....... nr. ....................... (pentru cetăţeni străini).
4. Subsemnatul(a), ..............................................., posesor (posesoare) al/a buletinului/cărţii de identitate seria .... nr. ............... eliberat(ă) de ................................. la data de ..................., domiciliat (domiciliată) în ................................................., str. ............................, nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul .........................., C.N.P. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, în calitate de martor, declar că numitul, ..................................... nu este de faţă/refuză/nu poate să semneze procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
5. a) Alte menţiuni ale organului constatator (contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, motivele privind lipsa martorului etc.)
..............................................................................
..............................................................................
b) Obiecţiuni ale contravenientului
.............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................

Agent constatator, Contravenient,
.................................. ..................................
(numele şi prenumele, semnătura) (numele şi prenumele, semnătura)

Martor,
..................................
(numele şi prenumele, semnătura)
(pag. 2)

6. Potrivit prevederilor art. 31 şi 32 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraven-ţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, împotriva prezentului proces-verbal de constatare şi de sancţi-onare a contravenţiei se poate face plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază teritorială a fost săvârşită contravenţia.
Prezentul proces-verbal s-a întocmit în 3 exemplare, conţinând rezoluţia de aplicare a sancţiunii şi "înştiin-ţarea de plată" şi s-a înmânat/comunicat contravenientului un exemplar personal/prin afişare la domiciliu/cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire nr. ......... din ...................

Agent constatator, Contravenient,
.................................. ..................................
(numele şi prenumele, semnătura) (numele şi prenumele, semnătura)

Martor,
..................................

7. Rezoluţie de aplicare a sancţiunii
Ţinând seama de faptele săvârşite, constatate şi consemnate la pct. 2 din prezentul proces-verbal, în baza prevederilor art. 26 alin. (3) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, şi având în vedere dispoziţiile art. 21 din Ordonanţa Guvernului României nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, subsemnatul, ................................................................, în calitate de .................. ...........................................................,
(funcţia şi denumirea organului de control căruia îi aparţine agentul constatator)
aplic următoarele sancţiuni:
- pentru fapta
consemnată la lit. a) - amenda în valoare de ....... lei (adică .......);
- pentru fapta
consemnată la lit. b) - amenda în valoare de ....... lei (adică .......);
- pentru fapta
consemnată la lit. c) - amenda în valoare de ....... lei (adică .......)
..............................................................................................................................................
Măsurile dispuse se vor realiza până la data de ........................., contravenientul având obligaţia de a notifica organului de control îndeplinirea acestei obligaţii în termenul stabilit.
8. Înştiinţare de plată:
a) Contravenientul urmează să achite suma totală de .................... lei la C.E.C. Bank sau la Direcţia trezorerie şi contabilitate publică teritorială în termen de 15 zile de la data comunicării prezentului proces-verbal, iar sumele încasate se fac integral venit la bugetul local;
b) Contravenientul are obligaţia să predea copia chitanţei, în termen de 15 zile de la data comunicării pre-zentului proces-verbal, la adresa
...............................................................................,
(organului de control căruia îi aparţine agentul constatator)
situată în .............................., str. .............................., nr. ..., judeţul/sectorul ......................., telefon ....................
Dacă contravenientul nu achită amenda în termen de 15 zile de la data înmânării/comunicării, se va proce-da la executarea silită.

Consiliul judeţean ..........................................
Primăria (autoritatea căreia îi aparţine agentul constatator)
..........................................
(organul de control/funcţia)
..........................................
L.S.

Am primit un exemplar
Contravenient ............................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare martor - proces civil catalindiakonus catalindiakonus Salutare. De aproape un an ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta pentru ca am contestat o amenda rutiera. In cererea de judecata am ... (vezi toată discuția)
Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice IonutLucian IonutLucian Buna ziua. In dimineata zile de 02.08.2015 in jurul orei 04:30 minute,ce-i drept ascultam muzica cu sonorul mai tare decat ar fi trebuit.Intr-un final cineva a ... (vezi toată discuția)