avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, care procedura e mai putin costisitoare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, care procedura e mai putin costisitoare?

Buna seara,

Legat de succesiune as dori sa stiu cum este mai ieftin sa dezbat succesiune la notar sau prin judecatorie?
Va rog, daca stie cineva sa-mi spuna ce taxe se platesc la judecatorie.
Mentionez ca este un singur mostenitor si nu stiu dacase poate rezolva prin judecatorie....ce-ar putea sa faca, sa se dea singur in judecata??
În mod clar trebuie să meargă la notar.
Aveti vreo preferinta pentru judecatorie, in aceasta situatie, cand nu e cazul?
Nu vad rostul unui astfel de demers, din moment ce sunteti unic mostenitor.
La notar totul se rezolva simplu si repede.
Am inteles ca la judecatorie costurile sunt mult mai mici fata de notar.
1. Costurile nu mai sunt mai mici prin instanta, au fost pana acum 2 ani.
2. Nu aveti cu cine va judeca, deci nu vi se poate admite actiunea pentru ca nu sunteti in contradictoriu cu nimeni (nu va contesta nimeni calitatea de mostenitor, nu aveti imparteli de facut pe seama carora sa nu va intelegeti).
Deci notar.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
elena138, utilizator
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Succesiune ionela1965 ionela1965 Imi cer scuze,imi este și rusine pt ca am pus multe întrebări, multumesc tuturor pt răspunsurile date,acum ma confrunt cu o problema,după decesul mamei am ... (vezi toată discuția)
Unde se face partajul succesoral si iesirea din indiviziune? ellena ellena Daca mostenitorii s-au inteles asupra impartirii mostenirii, pot face toti pasii la notar? De exemplu pot face si dezbaterea mostenirii si partajul succesoral ... (vezi toată discuția)
Deschiderea mostenirii apeiron2 apeiron2 Buna ziua. Va rog sa-mi dati un raspuns cu privire la o succesiune /Se poate merge direct in instanta cand reclamantul a cerut partajul unei mosteniri fara a ... (vezi toată discuția)