avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Sesizare CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Sesizare CEDO

Buna seara.
Vreau sa aflu, in cazul sesizarii la CEDO in legatura cu o incheiere judecatoreasca, trebuie sa dau in judecata pe Judecatoria X sau pe Statul Roman?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 15:05, 29 Mai 2011
Pentru ca o plangere adresata la CEDO sa poata fi admisibila,sunt necesare intrunirea mai multor conditii obligatorii,printre care si acea ca petentul sa fi epuizat toate instantele nationale
Va aflati in aceasta situatie ?
Multumesc pentru raspuns.
Da am epuizat toate posibilitatile.
Calitatea procesuală pasivă o are întotdeauna statul-parte la Convenţie (adică statul împotriva căruia a fost formulată plângerea. In speta, este vorba despre statul roman.
Multumesc mult.
Prin epuizarea tuturor instantelor nationale se intelege ca ar mai fi trebuit sa sesisez si Inalta Curte de Casatie si Justitie ? In cazul meu, hotararea definitiva si irevocabila este data de Curtea de Apel Bucuresti. Orice alt demers ar fi fost inutil (revizuire, contestatie in anulare). Pentru a-mi fi admisa cererea la CEDO trebuie doar sa ma incadrez in termenul de 6 luni de la pronuntarea ultimei decizii. Ar mai fi si alte aspecte de care trebuie sa tin cont ?

Alte discuții în legătură

Efecte legislaþie cedo eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Doresc să ştiu dacă la recurs pot invoca legislaţia CEDO şi mai ales, dacă mi se respinge recursul şi fac plângere la CEDO această ... (vezi toată discuția)
Cedo anju anju Care este modalitatea de sesizare a CEDO in condițiile dispunerii unei soluții de către ICCJ ? (vezi toată discuția)
Pot sa ma adresez cedo? cattie cattie Vreau sa stiu daca ma pot adresa CEDO,intrucat mi-au fost tinute la Parchet timp de 8 ani doua dosare penale in care am fost parte vatamata ,iar acum mi ... (vezi toată discuția)