avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... O fotografie gasita cu Google poate fi folosita ca ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

O fotografie gasita cu Google poate fi folosita ca afis intr-o actiune umanitara?

Buna am o intrebare. O fotografie gasita pe google poate fi folosita la realizarea unui afis pentru o campanie umanitara de donare de sange fara a exista probleme cu drepturile de autor? Poza nu are trecut pe ea semnatura sau sursa de provenienta nici nu se specifica pe site ca ar fi sub protectia dreptului de autor.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 19:50, 24 Mai 2011
Legea 8/1996 privind dreptul de autor nu are nicio exceptie privind asemenea campanii. Daca poza nu este insotita de o notita de copyright, probabil ea apartine altcuiva si se afla acolo deja copiata fara drept.

Folositi doar poze free. Sunt extrem de usor de gasit acestea, de exemplu aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Pot pune poze pe blog ? gev gev As dori sa stiu daca este legal sa pun pozele altora pe blogul meu, poze descarcate de pe alte site-uri si bloguri, daca specific exact adresa url a pozei. ... (vezi toată discuția)