avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... desfacere adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfacere adoptie

Doresc sa prezint cazul al unor prieteni care au adoptat un copil acum 16 ani. Fetita avea 1 an. Acest copil are acum 17 ani. Parintii adoptivi au facut tot ce e posibil sa ii acorde toate conditiile materiale , dragoste ..De 2 ani de zile acest copil fuge de acasa, lipseste de la scoala, a fost cautata si cu politia, s a incercat toate formele de terapie -psiholog, medic psihiatru , discutii peste discutii fara rezultat. S -a ajuns in situatia in care acest copil isi bate mama si ii ameninta pe parinti. Intrebarea este daca acestia pot desface adoptia la implinirea a 18 ani a tinerei??
Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 11:46, 23 Mai 2011
Legal adoptia nu se desface decat la cererea adoptatului si nu la cea a adoptatorului.
Legea privind regimul juridic al adoptiei este Legea nr. 273/2004 republicata in 2009.
Legea adoptiei spune la Capitolul VI care sunt cazurile de incetare a adoptiei si
o gasiti in Monitorul Oficial, Partea I nr. 788 din 19 noiembrie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia Rosangel Rosangel Buna ziua! As avea nevoie de un mare ajutor din partea dumneavoastra!Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici un raspuns...Am o fetita in vasta de 6 ani,tatal ... (vezi toată discuția)
Refuz program vizita ContSters245248 ContSters245248 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat. Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita ... (vezi toată discuția)