Doresc sa prezint cazul al unor prieteni care au adoptat un copil acum 16 ani. Fetita avea 1 an. Acest copil are acum 17 ani. Parintii adoptivi au facut tot ce e posibil sa ii acorde toate conditiile materiale , dragoste ..De 2 ani de zile acest copil fuge de acasa, lipseste de la scoala, a fost cautata si cu politia, s a incercat toate formele de terapie -psiholog, medic psihiatru , discutii peste discutii fara rezultat. S -a ajuns in situatia in care acest copil isi bate mama si ii ameninta pe parinti. Intrebarea este daca acestia pot desface adoptia la implinirea a 18 ani a tinerei??
Legal adoptia nu se desface decat la cererea adoptatului si nu la cea a adoptatorului.
Legea privind regimul juridic al adoptiei este Legea nr. 273/2004 republicata in 2009.
Legea adoptiei spune la Capitolul VI care sunt cazurile de incetare a adoptiei si
o gasiti in Monitorul Oficial, Partea I nr. 788 din 19 noiembrie 2009.
Adoptia
Rosangel
Buna ziua! As avea nevoie de un mare ajutor din partea dumneavoastra!Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici un raspuns...Am o fetita in vasta de 6 ani,tatal ... (vezi toată discuția)