avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidator pentru dizolvare asociatie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidator pentru dizolvare asociatie

In cf. cu art. 57 din OG a asociatiilor si fundatiilor, dizolvrea se face cu hot. AG si alegerea unui lichidator.
Am o asociatie fara probleme, cu o activitate aproape nula.
Care ar fi (orientativ) onorariul lichidatorului, si unde il pot gasi (pe ce site)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 14:54, 25 Mai 2011
Legea nu prevede expres faptul ca remunerarea trebuie sa fie stabilita sub forma unei sume lunare fixe, iar în lipsa unei hotarâri de guvern prin care sa fie aprobate criterii în conformitate cu care sa se stabileasca remuneratia , judecatorul-sindic poate lua în considerare acordarea unui onorariu de succes, sub forma unei cote procentuale din valoarea obtinuta din vânzarea activelor debitoarei.

La stabilirea acestei cote procentuale pot fi avute în vedere o serie de criterii cum ar fi complexitatea si dificultatea dosarului, marimea averii supusa lichidarii, etc. dar si faptul ca, prin aceasta, lichidatorul judiciar devine cointeresat în valorificarea mai rapida si la un pret mai mare a averii debitorului pentru satisfacerea intereselor acestuia si al creditorilor.
Daca asociatia este din Bucuresti sau Ilfov ma puteti contacta in acest sens
Tabelul cu practicienii in insolventa il puteti consulta pe
[ link extern ] /
pe acest sait gasiti si un lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare administrator judiciar Veres Magda Veres Magda Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate recuza adminsitratorul judiciar, deaorece are o atitudine ostila fata de firma, in loc sa o apere in instanta. Si ... (vezi toată discuția)
Schimbare lichidator aka.fg aka.fg Daca a fost numit in instanta un lichidator,pot sa-l schimb ? si cum? Cu stima (vezi toată discuția)
dizolvare - lichidare asociatie umanitara monb monb Am nevoie de un model de hotarare AGA pentru dizolvarea asociatiei. Daca puteti sa-mi spuneti si ca cat costa toate formalitatile legale de lichidare a ... (vezi toată discuția)