avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la stimulent pentru cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la stimulent pentru cresterea copilului?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: sunt angajata (din 2003), am si un PFA (tot din 2003) si am nascut in februarie 2011. Momentan sunt in concediu medical.
As dori sa stiu daca imi pot lua concediu de crestere copil de la locul de munca (sunt profesor), sa imi continui activitatea la PFA si sa beneficiez de stimulent (din cate am inteles eu, in lege spune ca se acorda parintilor care obtin venituri impozabile pe perioada concediului ....).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aalinutza1981 , utilizator 16:35, 24 Mai 2011
Pentru a beneficia de concediu pt ingrijirea copilului va trebui solicitati angajatorului suspendarea contractului de munca si va trebui sa suspendati si PF-ul pe perioada cat stati in concediu.
Nu puteti beneficia de concediu si realiza venituri in acelasi timp. Pentru a beneficia de stimulent va trebui sa renuntati la CIC si sa va reluati activitatea.
Va multumesc pentru raspuns dar nu am gasit nicaieri in textul legii conditii pentru acordarea concediului, doar pentru plata indemnizatiei - pe care eu nu o doresc.
Iar referitor la stimulent se spune "Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 500 lei pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani."
adica nu se precizeaza ca trebuie sa imi reiau actvitatea la locul de munca ....
Conditiile de care spuneti dvs. se gasesc intr-un alt act legislativ?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
aalinutza1981, utilizator
Pe perioada cat stati acasa cu copilul beneficiati de concediu pentru ingrijirea copilului iar suma de bani ce vi se cuvine in aceasta perioada se numeste indemnizatie pentru resterea copilului. Daca nu doriti sa beneficiati de indemnizatie, nu solicitati concediu. Daca nu solicitati concediu este logic ca va continuati activitatea pe care ati desfasurat-o pana acum, sau poate vreti sa demisionati si sa va continuati activitatea numai ca pf.
Adica nu pot beneficia doar de concediu, fara indemnizatie?
Dv sunteti confuza, nu doriti plata indemnizatiei, dar doriti plata stimulentului. Pentru a primi stimulentul va trebui sa renuntati la concediu si sa va intoarceti in campul muncii.

Alte discuții în legătură

Concediul pentru ingrijirea copilului Alexamdru Alexamdru Daca astazi intru in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 1 an , la cate zile ma pot angaza ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie sofoana sofoana Buna ziua!as dori sa ma intorc la serviciu in data de 1.06.2013 si vreau sa stiu daca beneficiez de stimulent de insertie,avand in vede ca cererea de concediu ... (vezi toată discuția)