Buna ziua!
In urma unui control de la ITM, am primit amenda pentru munca la negru, pentru trei contracte de munca (se aplicata vechiul Cod). In momentul in care a venit Itm-ul, cele trei persoane aveau contract de munca, incheiat cu 2 saptamani inainte. Aprox. jumatate de luna, aceste persoane au lucrat cu contract de prestari servicii (nu sunt persoane fizice autorizate, dar se incadreaza in locatiunea ,,prin care persoanele se obliga a pune lucrarile lor in serviciul altora''), munca desfasurata de ei s-a incadrat in cerintele unui astfel de contract si nu in cerintele unui contract individual de munca. Dupa aceasta perioada de jumatate de luna, la propunerea noastra si cu acordul acestor trei persoane am decis sa le angajam cu CIM pe o alta activitate, corespunzatoare obiectului nostru de activitate.
ITM-ul a decis sa incadreze aceasta perioada de jumatate de luna la ,,munca la negru'' si aduc ca proba condica de prezenta. Aceste persoane, in perioada de jumatate de luna, s-au semnat uneori si in condica de prezenta- prin exces de zel, cu valoare partiala pentru noi, deoarece evidenta stricta o tinem pe baza de pontaj, lucru declarat si in Regulamentul intern. Aceasta condica nu a fost data de nici un reprezentant al societatii noastre inspectorilor ITM, ci de catre o terta persoana.
As dori sa stiu pe ce ar trebui sa ne bazam, in formularea contestatiei, impotriva deciziei inspectorilor ITM.
1. Aveau CIM incheiat cu 2 saptamani inainte.
2. O persoana exterioara firmei noatre, a luat aceasta condica de pe biroul coordonatorului nostru- fara ca acesta sa stie- si a prezentat-o inspectorilor ITM. Acestia si-au facut copie.
Parerea mea este ca dumneavoastra nu aveti nici o vina, cata vreme s-a lucrat pe baza de contract de prestari servicii, obligatia depunerii acestuia la AFP revenea prestatorului de servicii, intraucat inregistra un venit impozabil cu 16%. Puteti invoca faptul ca semnatura in condica de prezente nu a facut decat sa ateste prezenta acestora la munca in indeplinirea contractelor de prestari servicii. Insa aceste lucruri sunt valabile numai daca, asa cum spuneti dvs. cei 3 se incadreaza in locatiunea mentionata de dvs.
Contract de munca
sor_ile
Buna ziua !
Fac contabilitate primara de cateva luni pentru o firma de fast food dar inca nu mi-au facut contract de munca. Intrebarea mea este: daca vine ... (vezi toată discuția)
Munca la negru
dorana
Buna ziua
Lucrezi de 2 saptamani si inca nu am contractu de munca.A venit acuma control de la ITME,am raspuns la ceva intrebri....intrebarea mea este ,,Pot sa ... (vezi toată discuția)