Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un link sau cu un extras din metodologia de repartizare a orelor ramase neocupate de personalul calificat ..Contextul era urmatorul :profesorului suplinitor care avea 12 ore in specialitate i s-a refuzat completarea cu ore din alta specialitate pentru care nu avea calificarea dar aceste ore ,care i-ar fi servit drept completare, au fost acordate unui pensionar fara studii corespunzatoare nici unei ore din specialitatea predata(ed.fizica,ed tehnologica).Mentionez ca e vorba despre scoala din rural.Si o alta rugaminte daca poate cineva sa-mi spuna care ar fi procedurile pentru actionarea scolii in justitie avand in vedere ca legea se aplica retroactiv.Multumesc
Depinde de repartizarea dv. Daca ati fost repartizata pe norma intreaga, ar fi o obligatie din partea scolii. Daca ati fost repartizata doar pe 12 ore, scoala nu are nicio obligatie de completare.
am repartizare pe 6 ore in scoala de domiciliu+4 ore in scoala din satul invecinat e vorba de ore in specialitate directorul din scoala de domiciliu mi-a mai dat inca 2 ore pe care nu aveam specializare dar a refuzat sa-mi mai dea pana la 18 ore completare precizez ca orele care mi-ar fi servit la completare au ramas neocupate de catre candidatii cu studii corespunzatoare si au fost atribuite unui pensionar fara studii cerute de post stiu sigur ca exista o precizare in privinta prioritatilor dar nu o gasesc acum gasesc doar dupa noua lege la punctu b sunt stagiariii debutanii suplinitori care au nevoie de completare dupa care vin la punctul c daca mai raman ore pensinarii dar asta e conform noii legi care nu e in vigoare
conteaza si cum este interpretata metodologia la nivel local,daca exista contract de munca la nivel judetean/local...metodologia stabileste o ordine de prioriate...pensionarii cu studii corespunzatoare au prioriate in fata celor fara studii in specialitate...
da asa e prioritatea pensionar calificat in fata altui candidat fara studii corespunzatoarea - stiam asta- dar dupa cum am preciazat in ambele posturi pensionarul nu are studii corespunzatoare nici uneia din disciplinele predate ce e funny e ca directorul mi-a dat 2 ore de nespecialitate pe care nu aveam repartitie dar a refuzat sa-mi completeze catedra cu alte 3 ore pe motiv ca proaspatul pensionar se va simtii '' trist'' in primul anu de pensie si pentru ca sotia pensionarului care e in aceesai scoala cu cel din urma nu va mai avea compania pe care a avut-o atatia ani .