Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un link sau cu un extras din metodologia de repartizare a orelor ramase neocupate de personalul calificat ..Contextul era urmatorul :profesorului suplinitor care avea 12 ore in specialitate i s-a refuzat completarea cu ore din alta specialitate pentru care nu avea calificarea dar aceste ore ,care i-ar fi servit drept completare, au fost acordate unui pensionar fara studii corespunzatoare nici unei ore din specialitatea predata(ed.fizica,ed tehnologica).Mentionez ca e vorba despre scoala din rural.Si o alta rugaminte daca poate cineva sa-mi spuna care ar fi procedurile pentru actionarea scolii in justitie avand in vedere ca legea se aplica retroactiv.Multumesc
dupa cum spuneam stiu ca exista negru pe alb prioritatea de care vorbeam (am gasit-o de altfel dar pe noua lege care nu e aplicabila ) credeam ca cineva de pe aici e mai bine informat si poate sa-mi furnizeze acel ''negru pe alb'' nu-mi foloseste la mare lucru comentariul dar multumesc oricum.voi merge direct la juristul care se ocupa de asemenea cazuri .multumesc oricum
Daca aveti repartizarea pe 18 ore, sunt obligati sa va dea orele si conteaza ordinea de prioritate. Daca aveti doar 12 ore, obligatia scolii este doar pentru cele 12 ore, in acest caz orele ramase nerepartizate se pot da oricarui cadru didactic. Atunci ordinea este: titular-plata cu ora si apoi alte categorii.