avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... metodolodie repartizare ore ramase neocupate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

metodolodie repartizare ore ramase neocupate

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un link sau cu un extras din metodologia de repartizare a orelor ramase neocupate de personalul calificat ..Contextul era urmatorul :profesorului suplinitor care avea 12 ore in specialitate i s-a refuzat completarea cu ore din alta specialitate pentru care nu avea calificarea dar aceste ore ,care i-ar fi servit drept completare, au fost acordate unui pensionar fara studii corespunzatoare nici unei ore din specialitatea predata(ed.fizica,ed tehnologica).Mentionez ca e vorba despre scoala din rural.Si o alta rugaminte daca poate cineva sa-mi spuna care ar fi procedurile pentru actionarea scolii in justitie avand in vedere ca legea se aplica retroactiv.Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 09:44, 28 Mai 2011
..intai se trece pe la director pe acasa...apoi directorul vine la scoala si descopera ca..."omul este un alt nume pentru singuratate"...:)
dupa cum spuneam stiu ca exista negru pe alb prioritatea de care vorbeam (am gasit-o de altfel dar pe noua lege care nu e aplicabila ) credeam ca cineva de pe aici e mai bine informat si poate sa-mi furnizeze acel ''negru pe alb'' nu-mi foloseste la mare lucru comentariul dar multumesc oricum.voi merge direct la juristul care se ocupa de asemenea cazuri .multumesc oricum
Elena138 te poate ajuta
Daca aveti repartizarea pe 18 ore, sunt obligati sa va dea orele si conteaza ordinea de prioritate. Daca aveti doar 12 ore, obligatia scolii este doar pentru cele 12 ore, in acest caz orele ramase nerepartizate se pot da oricarui cadru didactic. Atunci ordinea este: titular-plata cu ora si apoi alte categorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posturi pentru pensionari in invatamant cimpeanr cimpeanr Buna ziua, am o prietena care lucreaza ca si profesoara la un seminar catolic pana in acest an cand directorul a angajat o profesoara pensionara in locul ei si ... (vezi toată discuția)
Orele peste norma, la dispozitia directorului? marianapruteanu marianapruteanu Directorul de scoala este degrevat de ore.Ca urmare a acestui fapt,o parte din orele din norma sa,raman neocupate.Este legal ca aceste ore sa fie distribuite ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)