avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare bonuri fiscale

buna ziua ,am o problema mare de tot.posed un cabinet medical individual si astazi am aflat si eu ca bonurile fiscale nu mai sunt deductibile fara factura chiar daca nu depasesc suma de 100 ron.tin sa mentionez ca am o multime de bonuri stranse pe 2010 si prima jumatate a lui 2011 ( consumabile mici) .se mai poate face ceva retroactiv sau sunt buna de plata?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 16:17, 24 Mai 2011
Limitarea deductibilitatii bonurilor fiscale peste 100 de RON s-a abrogat de mult. Pentru decontarea bonurilor fiscale fara factura de orice valoare se face un "decont de cheltuieli" care este aprobat ordonatorul de credite a societatii, in cazul acesta de dvs. Bineinteles ramane ipoteza ca bunurile sau serviciile achizitionate cu respectivele bonuri fiscale sau efectuat in interesul firmei. TVA-ul de pe bonuri fara factura nu este deductibil decat pt combustibil.
Exista o circulara la ANAF in acest sens dar nu o gasesc acum. Poate ne ajuta un coleg.
este adevarat,trebuie sa faceti un decont de cheltuieli
este vorba despre oug nr.34/2009
multumesc pentru raspunsuri.insa cum sa fac acel decont? iau bonurile lunar incepand cu ianuarie 2010 sau merge sa fac integral pe tot anul si apoi sa atasez cele vreo 180 de bonuri pe care le-am strans?.
cautati formularul decont cheltuieli si aveti pe el rubricile ce trebuie completate
eu fac de regula unul la 3 zile
Bonurile din 2010 ar fi fost bine sa le treceti pe un decont de cheltuieli din 2010.Insa nu vad sa fie mare problema daca faceti acum un decont pt toate bonurile. Dpdv fiscal nu se supara nimeni pt ca ati platit impozit mai mare pe anul 2010. Dpdv contabil se incalca niste prevederi privind inregistrarea cheltuielilor in perioada in care sau efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale neinsotite de factura ilinca_neamtu ilinca_neamtu Buna. Mai este obligatorie factura alaturi de bonul fiscal de peste 100 ron pentru a fi deductibila cheltuiala efectuata? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Autoreceptia ContSters109653 ContSters109653 Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o cu paine in raft , fara aviz, fara factura , fara receptie ... (vezi toată discuția)