buna ziua ,am o problema mare de tot.posed un cabinet medical individual si astazi am aflat si eu ca bonurile fiscale nu mai sunt deductibile fara factura chiar daca nu depasesc suma de 100 ron.tin sa mentionez ca am o multime de bonuri stranse pe 2010 si prima jumatate a lui 2011 ( consumabile mici) .se mai poate face ceva retroactiv sau sunt buna de plata?
va multumesc.
Limitarea deductibilitatii bonurilor fiscale peste 100 de RON s-a abrogat de mult. Pentru decontarea bonurilor fiscale fara factura de orice valoare se face un "decont de cheltuieli" care este aprobat ordonatorul de credite a societatii, in cazul acesta de dvs. Bineinteles ramane ipoteza ca bunurile sau serviciile achizitionate cu respectivele bonuri fiscale sau efectuat in interesul firmei. TVA-ul de pe bonuri fara factura nu este deductibil decat pt combustibil.
Exista o circulara la ANAF in acest sens dar nu o gasesc acum. Poate ne ajuta un coleg.
multumesc pentru raspunsuri.insa cum sa fac acel decont? iau bonurile lunar incepand cu ianuarie 2010 sau merge sa fac integral pe tot anul si apoi sa atasez cele vreo 180 de bonuri pe care le-am strans?.
Bonurile din 2010 ar fi fost bine sa le treceti pe un decont de cheltuieli din 2010.Insa nu vad sa fie mare problema daca faceti acum un decont pt toate bonurile. Dpdv fiscal nu se supara nimeni pt ca ati platit impozit mai mare pe anul 2010. Dpdv contabil se incalca niste prevederi privind inregistrarea cheltuielilor in perioada in care sau efectuat.
Autoreceptia
ContSters109653
Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o cu paine in raft , fara aviz, fara factura , fara receptie ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.