avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... casa in regie proprie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

casa in regie proprie

Pot avea probleme cu cei de la ITM daca imi construiesc casa cu niste rude?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 9 Aprilie 2012
Nu, nici o problema, asta inseamna casa in regie proprie , sa ti-o construiesti singur , sau ajutat de rude si prieteni .
potop dana a scris:

Pot avea probleme cu cei de la ITM daca imi construiesc casa cu niste rude?


Nu exista nicio problema din partea ITM-ului, in conditiile in care la constructia casei exista un ajutor din partea rudelor.
Eu astazi am fost "surprins" de catre inspectorii de la ITM inmpreuna cu jandarmeria in timp ce lucram la casa pe care o construiesc in regi proprie, dupa cum scrie in autorizatia de constructie, impreuna cu viitorul meu cumnat, tatal meu si inca doi muncitori zilieri care au declarat si ei ca sunt veri, prieteni etc. Am fost invitat la ITM vineri sa dau explicatii. Am inteles ca s-a schimbat recent legea si ca pot primi o amenda serioasa, voi ce stiti?
Pentru munca la negru se da amenzi atat angajatorului, cat si angajatului ... insa in cazul dvs , nu cred ca poate fi vorba despre munca la negru in condtiile in care la construirea casei sunteti ajutat de catre rude sau prieteni fara un interes patrimonial.
Domnilor consilieri...chiar astazi am fost la itm si am primit o amenda de cate 10.000 de Ron pt fiecare ruda in parte...nu prea sunteti informati si daca nu sunteti nu mai da-ti sfaturi aiurea ca altii sufera de pe aceasta urma...Am vb si eu cu mai multe persoane avocati si juristi si am urmat sfatul lor...dar acum eu am de platit aceste amezi grase nu dansii
Daca vreti sa faceti ceva in regim propriu interesati-va ca majoritatea habar nu au de legile din Romania...vor doar sa va ia banii

Alte discuții în legătură

Executie casa regie proprie sau firma laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa.Nu doresc firma pt ca au niste sume uriase, vreau sa o construiesc in regie proprie. Din cate am citit, daca vine un control, ... (vezi toată discuția)
Casa in regie proprie laurentiuu laurentiuu Cum pot sa construiesc o casa in regie proprie fara sa iau amenda?Nu doresc firma pentru ca este foarte scumpa. (vezi toată discuția)
Control itm dinu1 dinu1 Buna ziua, Construiesc in regie proprie o casa personala cu autorizatia de constructie la zi. Casa este in stadiu de rosu si in prezent execut diferite ... (vezi toată discuția)