avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL medical
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL medical

Buna ziua!Sunt medic si in urma cu cateva luni am hotarat sa infiintez un cabinet medical care furnizeaza servicii de asistenta medicala primara (medicina de familie). Acum sunt asociatul unic, administratorul si directorul general al unei noi firme medicale (SRL medical). In cadrul acestui SRL vreau sa fiu si angajat - in functia de medic, dealtfel e absolut necesar sa-mi exercit functia, acesta fiind si scopul infiintarii firmei. Cum pot deveni angajat in propria firma? Am tot citit articole pe internet, dar nu am gasit raspuns la aceasta problema. Solutia ar fi sa fac angajari in firma si sa deleg pe unul din angajati si cu functia de administrator? Spre exemplu as avea nevoie ca angajati o asistenta medicala, un operator calculator si o femeie de serviciu. As putea da atributii de administrator celui angajat initial ca operator calculator? Poate avea cunul de functii? Pot ca sa-i limitez atributiile de administrator doar la deciziile de angajare?
Delegarea unui nou administrator presupune modificari importante in statutul firmei?
Unde as putea gasi un model de act aditional sau cum pot actualiza statutul societatii fara sa fac modificari majore?
Ceea ce am expus pare destul de complicat! Sper totusi la un raspuns!
Va multumesc!
Nu inteleg prea bine, deja aveti un contract ca director general?
Daca da atunci nu puteti fi si angajat ca medic.
Daca nu aveti nici un fel de CIM cu SRL-ul dvs. puteti sa va angajati ca medic si sa administrati si cabinetul in baza actului constitutiv al SRL.
Alina24ph a scris:
......
Cum pot deveni angajat in propria firma?
.....

Prin incheierea unui contract individual de munca intre societate si dvs. Legea va da posibilitatea de a fi angajat al propriei firme.
De asemenea, puteti angaja si alte persoane (asistenta medicala, operator calculator si femeie de serviciu) prin incheierea cu acestea de contracte de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua!
Puteti cumula functia de administrator al firmei cu aceea de salariat pe un alt post (medic in cazul dvs.).
Totodata puteti face si alte angajari in afara de dvs. Spre exemplu va puteti angaja secretara, operator calculator etc.
La fel de bine, daca doriti, puteti numi ca administrator si alta persoana in locul dvs., dar si alta persoana alaturi de dvs.
Calitatea de salariat o puteti dobandi prin incheierea unui Contract Individual de Munca intre dvs. si SRL-ul dvs.
Nu exista nicio interdictie legala pentru cumulul acestor functii.
Ba mai mult, acest lucru este perfect posibil conform art. 196 indice 1, alin.(3) din legea 31/1990 Actualizata.
Citez: "(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este."
In cazul in care inca mai doriti sa schimbati administratorul, ori sa mai adaugati inca unul pe langa dvs., va invit la sediul cabinetul nostru pentru intocmirea actelor, [..editat de admin...]
Cu stima,
av. Silviu Serban
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar unic, administrator si salariat in acelasi timp la srl mdutan mdutan Buna ziua, Intentionez sa imi deschid in SRL in perioada urmatoare si nu reusesc sa ma lamuresc cu privire la urmatorul aspect: Fiind actionar unic si ... (vezi toată discuția)
Probleme srl cu activitate in domeniul medical andreeateo andreeateo Sunt medic specialist si am deschis de 2 ani un SRL cu activitate in domeniul medical (activitate principala - asistenta medicala ambulatorie specializata). ... (vezi toată discuția)
Administrator srl-director carmengheorghiu carmengheorghiu Administratorul unui SRL, care este si asociat unic, poate avea contract deunca cu functia de director? (vezi toată discuția)