Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste hotarirea judecatoreasca ?
Legea contenciosului administrativ 554/2004.
Oricum, daca solicitati instantei anularea unui act, il chemati in judecata pe emitent, logic, care va fi parat.
Asa ar fi fost logic,numai ca am gresit.Pentru ca cele necesare emiterii Deciziei s-au depus la PMB,cf legii, iar antetul Deciziei este PMB am chemat gresit ca parat Primaria.Dar la toate etapele procesului s-a prezentat in locul paratei de fapt Municipiu prin primar,prin delegat si toate procedurile,cerere de apel si de recurs ,sunt facute de Municipiu prin primar,emitentul Deciziei contestate in proces.Deci Municipiu a venit in proces si a participat in nume propriu :Trebuie sa-si insuseasca Hotararea finala ?
Daca nu s-a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, inseamna ca asa e bine, si raspunsul este afirmativ, hotararea ii va fi opozabila. Trebuie sa isi insuseasca hotararea finala ( def. si irevoc., dupa epuizarea cailor de atac).
Succes!
Exceptie
ovidiu7
doresc sa aflu ce inseamna fiecare
-exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si
-exceptia lipsei calitatii procesuale pasive
Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Gresala instantelor?
aser
Am un proces unde parat este primaria ,dar s-a prezentat la proces municipiu, cu toate documentele necesare discutiilor din proces ,prin consilier ... (vezi toată discuția)