avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Se poate PFA sau trebuie SRL?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Se poate PFA sau trebuie SRL?

Buna ziua.

Urmeaza sa imi deschid un fel de internet-cafe (am descris mai jos de ce am zis un fel de) si am cateva nelamuriri.
Prima: nu am de gand sa angajez pe nimeni (ma voi ocupa personal de tot). Pot sa fac totul ca si PFA sau trebuie neaparat SRL?
A doua:
Sala se axeaza mai mult pe jocuri. Folosesc un sistem de challenge prin care un jucator vine si posteaza o provocare. Alti jucatori care vin in sala pot sa accepte provocarea. Se organizeaza partida iar castigatorul primeste un premiu.
Exemplu: Mihai posteaa o provocare la un joc. George intra in sala, vede provocarea intr-o lista si o accepta. Cei doi se intalnesc a doua zi si se organizeaza competitia. Fiecare trebuie sa plateasca 10RON (bid). Cel care castiga primeste 15RON, deci un castig de 5RON.
Intrebarea este: trebuie sa imi definesc un domeniu de activitate specific pentru aceste competitii instant pe langa cele normale pentru un i-cafe sau am nevoie ceva acte aditionale pentru a fi in legalitate?

Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile si pentru acest forum extrem de util unde am mai primit raspunsuri excelente si in trecut.

Cu stima,
Mircea Dogaru
Cel mai recent răspuns: Visarex , utilizator 12:46, 24 Mai 2011
Ca sa va faceti un internet-cafe puteti sa alegeti si un PFA, mai ales ca acum puteti si angaja pe PFA. Pentru cealalta activitate nu va trebuiesc acte aditionale ci doar un cod CAEN adecvat pe care=l declarati la infiintare alaturi de cel specific activitatii de internet-cafe. Atentie, personal nu stiu, dar sa nu se incadreze la jocuri de noroc a doua activitate pentru ca acolo intervin alte reguli.
Cristea Marina a scris:

Ca sa va faceti un internet-cafe puteti sa alegeti si un PFA, mai ales ca acum puteti si angaja pe PFA. Pentru cealalta activitate nu va trebuiesc acte aditionale ci doar un cod CAEN adecvat pe care=l declarati la infiintare alaturi de cel specific activitatii de internet-cafe. Atentie, personal nu stiu, dar sa nu se incadreze la jocuri de noroc a doua activitate pentru ca acolo intervin alte reguli.

Activitatea asta suna mai mult a jocuri de noroc decat a internet cafe. Internet cafe-ul din cate stiu faciliteaza accesul la internet, hai sa zici ca poti sa ai si sala de jocuri dar in momentul in care intervin pariurile e vorba de jocuri de noroc.
Mersi de raspunsuri la toata lumea.

Din acest motiv sunt si eu nelamurit. Practic nu este vorba de joc de noroc de vreme ce este o competite in care castiga cel mai bun. Insa legea e putin neclara aici.
Daca mai aveti alte pareri, astept cu nerabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un joc de cultura generala este un joc de noroc? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este joc de noroc????? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)
Abuz joc online pinkys pinkys Buna Ziua, Joc un joc pe internet, un joc ce anunta a fi \"free\" insa facilitatile necesare jocului costa. Dupa ce am cumparat prin plata cu card-ul ... (vezi toată discuția)