avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare zilieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare zilieri

Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 24 Mai 2011
Numai ca persoana juridica puteti angaja zilieri. Sunt anumite categorii de meserii pentru care puteti sa angajati zilieri. Zilnic platiti oamenii si le retineti 16% impozit pe care il declarati si platiti la stat.
zahariuc_florentina a scris:

Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice


Legea 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.
Art. 3 Raportul dintre zilier si beneficiar se stabileste fara incheierea unui contract de munca.

Art. 6 (1) Plata impozitului pe venit datorat pentru activitatea prestata de zilier este in sarcina beneficiarului.
(2) Cuantumul impozitului prevazut la alin. (1) este de 16% calculat la remuneratia bruta si se vireaza in conformitate cu prevederile art. 58 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 8 (1) Activitatea desfasurata in conditiile prezentei legi nu confera zilierului calitatea de asigurat in sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale pentru somaj si nici in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Acesta va putea incheia, optional, o asigurare de sanatate si/sau de pensie.
(2) Pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vector fiscal vs contact zilieri jambonica jambonica Doresc sa primesc un raspuns de la dumneavastra referitor la vectorul fiscal al unei societati comerciale nou infiintate. Societatea nu va avea angajati cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)
Impozitele angajatilor zilieri alina_puff alina_puff Buna ziua, Angajatii zilieri li se opreste din venit impozitele aferente cass, cas, somaj? (vezi toată discuția)