Am o nelamurire pentru care as dori un raspuns f rapid daca se poate.Peste 3 zile urma sa intru in concediu de odihna.Din pacate pt mine am fost nevoit sa fiu operat de urgenta de apendicita.Maine ar trebui sa merg la doctor sa-mi acorde concediul medical despre care am informatii de la el ca este de 20 de zile(concediul meu legal care mi se aprobase si incepe de peste 3 zile este de 13 zile).Concediul meu urmeaza sa mi-l petrec in afara tarii.Seful meu a intrebat la evidenta daca pot pleca in afara tarii daca imi voi lua concediu medical,iar raspunsul a fost negativ,desi doctorul de la spitalul militar care m-a operat mi-a zis ca nu este nici o problema.As dori un raspuns daca pot pleca in strainatate pe timpul cat sunt in concediu medical si daca se poate si lege si articolele care reglementeaza acest lucru.V-as fi recunoscator pentru un raspuns urgent.Va multumesc
Nu exista niciun temei legal in aceasta privinta.
Se presupune ca pe perioada concediului medical angajatul este bolnav, de aceea vi s-a spus ca nu puteti pleca in afara tarii.
Pe timpul cat sunteti in concediu medical se presupune ca sunteti bolnav si va tratati / recuperati. Pe durata concediului de odihna putei face ce doriti.
Dacă nu aveţi nevoie de concediu medical puteţi să renunţaţi la el şi să vă luaţi concediu de odihnă pentru a merge în concediu în străinătate. Trebuie să depuneţi un raport către comandantul unităţii prin care înştiinţaţi părăsirea ţării, ţara/ ţările vizitate, perioada, mijlocul de transport şi dacă aveţi banii necesari excursiei. Cei de la personal o să vă îndrume ce trebuie să scrieţi în raportul respectiv. Întradevăr bate la ochi faptul că eşti proaspăt operat de apendicită şi vrei să pleci în concediu în străinătate. Din câte ştiu nu este reglementat nicăieri că nu poţi părăsi ţara când timp eşti în CM, dar comandantul unităţii poate să refuze cerere având în vedere are datoria de a se îngriji de sănătatea subordonaţilor. Dacă se întâmplă ceva cât sunteţi în afară, din punct de vedere medical cine răspunde? ªi ca o completare, concediul medical va afecta premiul anual când va fi acordat la anul.
Concediu fara plata
paolo_80
Buna ziua am plecat din tara sa-mi caut un loc de munca mai bine platit am terminat scoala de Asistenti Medicali Generalisti si cand a fost sefa mea la Domnul ... (vezi toată discuția)