avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... confirmare de primire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

confirmare de primire

Un client rau platnic refuza sa primeasca orice corespondenta pe care i-am trimis-o cu Cargus, cu prioripost cu confirmare de primire, pe fax (cica e stricat faxul)... Trebuie sa-i trimit urgent chemarea la conciliere, mai am foarte putin pana se prescrie creanta si trebuie sa-l dau in judecata. Cum pot sa-i trimit repede cu confirmare de primire aceasta chemare la conciliere fara de care nu-l pot trimite in judecata?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 14:55, 24 Mai 2011
Somatia de plata pe ordonanta 119 nu necesita conciliere. Introduci direct somatie de plata .
Sau daca tot doriti sa-i trimiteti ceva apelati la un executor judecatoresc, printre alte atributii pe care le are, face si acest lucru!
Nu am contract, deci nu m-ajuta ordonanta 119, deci trebuie sa merg pe conciliere urmata de judecata pentru ca nu mai am timp de somatie de plata. Cat ar dura daca apelez la un executor judecatoresc? Creanta mi se va prescrie pe 20.07.2011.
Puteti sa-l actionati in instanta, nu este obligatoriu sa primeasca corespondenta, este suficient sa faceti dovada ca invitatia la conciliere i-a fost trimisa la sediul social, astfel cum apare la Registrul Comertului. daca vreun judecator ar aborda o alta solutie, s-ar incuraja o practica vicioasa, incurajatoare ptr rau platnici. ( rolul concilierii este acela de a gasi o solutie amiabila de rezolvare a litigiului, degrevandu-se astfel instantele de judecata de procesele ce pot fi rezolvate prin acordul partilor, fara interventia acesteia, in cazul dvs fiind evident ca refuzul debitorului dvs echivaleaza cu o imposibilitate de rezolvare amiabila a diferendului ).
Astazi va duceti la executor si maine, poimanine pleaca agentul sa-i duca actul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen conciliere fannatura fannatura va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz: in 20 iulie se vor prescrie 3 facturi pe care un fost client nu mai vrea sa mi le plateasca. Luni, 23 mai, avocatul meu ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)