avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare post
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare post

sunt functionar public si as vrea sa stiu cum pot trece de pe studii medii pe studii superioare daca sunt absolvent de studii superioare dinaintea angajarii ca functionar? cand m-am angajat postul a fost de referent desi aveam studiile terminate la zi. se poate transforma postul?observ ca cei care termina o facultate dupa ce s-au angajat sunt promovati cu usurinta.
astept raspunsul dumneavoastra cu multa nerabdare!
multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:07, 25 Mai 2011
daca la angajare ati prezentat diploma de licenta, institutia respectiva era obligata sa va angajeze pe un post conform pregatirii, cu conditia ca institutia respectiva sa fi avut post vacant corespunzator pregatirii. Probabil ca dv. ati acceptat angajarea pe un post vacant, inferior pregatirii, pe baza unei declaratii
fiind vorba de functionar public, imi corectez notiunea de "angajare" cu cea de "numire in functie"...scuze...
In sistemul bugetar se ocupa functiile/posturile asa cum sunt ele prevazute in organigrama/stat de functii, nu se pot modifica dupa pregatirea candidatului. Daca la acea vreme s-a scos la concurs o functie publica clasa III (pentru studii medii), iar dvs. ati acceptat sa candidati si sa o ocupati, desi aveati studii superioare, a fost optiunea dvs si nu vad cum s-ar mai putea realiza acum promovarea in clasa. Promovarea conform studiilor absolvite se refera doar la acele persoane care, la data numirii in functie, aveau un nivel de pregatire inferior si au dobandit ulterior inceperii raportului de serviciu o diploma de studii de nivel superior. Pentru dvs, singura posibilitate sa ocupati o functie publica clasa I (studii superioare) este prin concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public studii medii in post functionar public studii superioare m1haellla m1haellla Buna ziua. Am fost angajata in 01.03.2014 pe un post de functionar public-referent III superior-studii medii la registru agricol. Am studii superioare, dar ... (vezi toată discuția)
Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa pentru functionarii publici cutremur cutremur As dori sa stiu daca promovarea in clasa profesionala 1 este conditionata de absolvirea studiilor de lunga durata cu diploma de licenta doar pe timpul in care ... (vezi toată discuția)