avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de crestere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de crestere al copilului

Daca unul dintre parinti opteaza pentru concediul de crestere al copilului pana acesta din urma implineste doi ani (indemnizatia maxim 1200 de lei), dupa un an de zile poate face schimb cu celalalt parinte, din motive neimputabile acestora?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 24 Mai 2011
Da, se poate ca unul din parinti sa intre in CCC in locul celuilat ... din 2012 se schimba regulile.
Verificati si M. Of . nr. 360 / 24.05.2011 Act 1474/2011 deoarece se fac unele precizari la aplicarea OUG 111/2010.
In aceasta ordine de idei, odata facuta optiunea, nu se mai poate reveni asupra ei, respectiv, ramane in CIC parintele care a optat initial.
Cred ca este o interpretare eronata ... optiunea se refera la art.2 alin.1 lit.a sau lit.b si nu la optiunea care dintre cei doi parinti intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pytu_elena pytu_elena daca aleg sa stau 2 ani acasa cu copilul si dupa 1 an revin la serviciu mi se mai acorda stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)
Deschidere pfa in perioada ccc NedelcuDiana18 NedelcuDiana18 Buna seara. Am o nelamurire...daca sunt in CCC pana la 2 ani imi pot deschide un Pfa in aceasta perioada? sau sa optez pt 1 an si apoi sa il infiintez? optand ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil olteanumiriam olteanumiriam Tatal unui copil nascut in luna septembrie 2011, solicita si i se acorda concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)