avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces dupa casare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces dupa casare

Bună ziua,
Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu incepand cu 1 martie 2009, am contestat decizia de eliberare si a fost anulata de instanta. Am cerut si reintegrarea pe functia detinuta anterior dar instanta a respins acest capat de cerere, hotarârea devenind irevocabila prin nerecurare( s-a judecat la litigii de munca).
În martie 2010 liceul emite o noua decizie de eliberare din functie( desi nu mai eram angajatul acestui liceu) care prevede ca sunt eliberat din fuctie începand cu data de 1 martie 2009! Am contestat si aceasta noua decizie iar instanta de fond a stabilit ca data eliberarii din functie e data emiterii deciziei adica 30 martie 2010. S-a judecat tot la litigii de munca. Liceul a facut recurs si instanta de recurs a casat hotarârea si a trimis dosarul la tribunal sectia de contencios administrativ si fiscal.
Este posibil ca judecatorii de la contencios administrativ si fiscal sa-mi respingă actinea pe motiv ca nu am urmat procedura prealabila prevazuta de art 7 din legea 554/2004, adica sa mentină ca temeinica si legala o decizie emisa in 2010 care prevede ca sunt eliberat din fuctie începand cu data de 1 martie 2009???
De mentionat ca sunt în proces cu liceul din 2009!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 24 Mai 2011
daca ati contestat decizia de concediere ca fiind nelegala si instanta v-a admis contestatia cum de v-a respins capatul de cerere privind reintegrarea dvs in functie? fiindca nu puteau cei de la liceu sa va elibereze din aceeasi functie daca nu va repuneau anterior in functie. ceva in relatarea dvs nu nu se leaga ca algoritm logic.
Instanta motiveaza in felul urmator:
,,În opinia instantei doar in situatia concedierilor este necesar ca in temeiul art 78 din codul muncii, instanta sa dispuna expres, la cererea salariatului, reintegrarea pe postul detinut anterior, situatie care nu se regaseste in cazul contestatorului.
În cazul eliberarii din functie,care nu echivaleaza cu o concediere,( contractul de management educational fiind subsecvent contractului de munca ce exista deja, calitatea de profesor-cadru didactic, de salariat existand anterior dobandirii functie de conducere), prin anularea actului de eliberrare din functie partile sunt repuse automat în situatia anterioara, in temeiul principiilor comune de drept prevazute in Codul civi.,,
Am facut cerere si la ISJ pentru a fi reîncadrat pe functia de director adj, avand in vedere că e organul ierarhic superior, organizase concursul si decizia fusese anulata dar deceaba.
Cred ca pentru a face delimitarea intre a dispune integrarea si a nu dispune integrarea este necesar sa ne detaliati mai mult speta.
Calitatea de director adjunct in baza a ce ati ocupat-o? .... c.i.m. sau alt tip de contract?
Calitatea de dir adj am obtinut-o in urma concursului organizat de ISJ in noiembrie 2008 si era exercitata in baza unui contract de management educational incheiat cu directorul liceului pe o per de 4 ani., forma a contractului individual de munca conform HG 2192/2004 art 13 alin 3

Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Mihai Pop, utilizator
Din punctul meu de vedere cred ca instanta a procedat corect ... concedierea se dispune numai daca aveti c.i.m., pe cand eliberarea din functie opereaza in conditiile in care aveti incheiat un contract de management educational.

Desi mi se pare suspect, anuland decizia de eliberare din functie , atunci trebuia sa se dispuna si repunerea in functia de director adjunct ... este vorba despre principiul restitutio in integrum.

Alte discuții în legătură

Raporturi de munca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu, am contestat decizia de eliberare din functie care a fost anulata de ... (vezi toată discuția)
Despagubire art 78 cm Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Am fost demis din functia detinuta ( director adjunct) in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ sau litigii de munca? Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Cum poate fi numit un document emis in martie2010 de o scoala in care se spune:,,consecintele si efectele deciziei 6 din 20 02 2009 !!! ... (vezi toată discuția)