avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ce contributii plateste un jurist?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ce contributii plateste un jurist?

Buna ziua,

Sunt proaspata licentiata a Facultatii de drept si am incheiat un contract de preastari servicii pe perioada determinata (pana voi intra in barou) in calitate de jurist cu o societate de avocatura. Am observat ca in contract este trecut salariul brut ce il voi obtine. Intrebarea mea este urmatoarea: care sunt contributiile ce imi revin mie (impozit pe venit, contributii CAS, etc) si care este modalitatea de plata? (se retin de catre societate sau le platesc personal)

Va multumesc anticpiat
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:07, 21 Iulie 2008
Fiind un contract civil incheiat in conditiile art. 1471 cod civil, acesta trebuie inregistrata la Administratia financiara, impozitul pe venit urmind a fi platit de dv. ca si contributia CAS.
Contractul nu trebuie inregistrat la finante.
Potrivit Codului fiscal, venituri primite de persoanele fizice din activitati desfasurate pe baza contractelor/conventiilor civile, incheiate potrivit Codului civil, altele decat cele care sunt impozitate conform cap. II si conform optiunii exercitate de catre contribuabil. Optiunea de impunere a venitului brut se exercita in scris, in momentul incheierii fiecarei/fiecarui conventii/contract civil si este aplicabila veniturilor realizate ca urmare a activitatii desfasurate pe baza acestei/acestui conventii/contract.
va multumesc pt informatiile oferite
sa inteleg ca voi plati 16% impozit pe venit plus 9,5% contributia CAS? in total se va retine 25, 5% sau mai sunt si alte contributii?
eu speram sa nu suport si contributia CAS fiind un contract de prestari servicii...
Nu se plateste CAS la veniturile obtinute in baza unor conventiic civile sau contracte de prestari civile.
Ordinul nr.92/2008 emis de Ministrul muncii care prevedea acest lucru a fost abrogat.
urzika a scris:

Buna ziua,

Sunt proaspata licentiata a Facultatii de drept si am incheiat un contract de preastari servicii pe perioada determinata (pana voi intra in barou) in calitate de jurist cu o societate de avocatura. Am observat ca in contract este trecut salariul brut ce il voi obtine. Intrebarea mea este urmatoarea: care sunt contributiile ce imi revin mie (impozit pe venit, contributii CAS, etc) si care este modalitatea de plata? (se retin de catre societate sau le platesc personal)

Va multumesc anticpiat

Este contract de prestari servicii?? Ca ce ? PF sau SC? Contractul de prestari servicii nu stipuleaza nicaieri despre Salariul brut. Despre salarii fac referire Comtractele de munca.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract colaborare pers. fizica neautorizata/cim *ivonne* *ivonne* buna ziua! am urmatorul caz si va rog frumos sa ma ajutati in gasirea celei mai bune solutii: o firma contracteaza o lucrare tehnica care necesita mai mult ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din conventii civile Atonn Atonn Buna ziua! Pentru pensionarii care obtin venituri din prestari de servicii in baza conventiilor civile , ce impozite se calculeaza si cum? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii Dana Drambarean Dana Drambarean Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari cu privire la contractul de prestari servicii: 1. Se inscrie la ITM? Ce act normativ atesta obligativitatea ... (vezi toată discuția)