avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare perioada determinata - prelungire contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare perioada determinata - prelungire contract

Am angajat un baiat pe o functie pe o per det de o luna,apoi am schimbat functia si pt o alta per det tot de o luna.Acum tre sa prelungesc cim,dar vreau tot pt per det,deoarece urmeaza a fi dat afara. Intrebare :daca a fost 2 luni per det,dar pe functii diferite,pe cate luni maxim am voie sa prelungesc cim dar pe per det?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:03, 26 Mai 2011
Buna ziua !
1.Angajarile sau facut prin incheierea de CIM separat pentru fiecare functie sau pt cea de a doua functie s-a efectuat act aditional ?
2. De ce va intereseaza perioada pentru care poate fi angajat daca il dati afara oricum ?!?
1.Pentru cea de-a doua functie s-a facut act aditional la cim
2.Nu neaparat va fi dat afara daca intre timp devine mai harnic si va fi multumit seful de el. Pana cand mai pot face pe perioada determinata?
Buna ziua !
Perioada pentru care il mai puteti angaja pe perioada determinata este de 2 ani ( 12 + 12 luni ) , daca a fost angajat pe per. det de 2 luni initial , avand in vedere prevederile art. 82 alin. 4-5 Codul Muncii (actualizat) .
Nu am inteles mai nimic. La art.82 nu exista alin.4-5. Cf art.81,alin 1,cim pe perioada determinata poate ajunge la 36 luni. Eu vreau sa stiu in cazul angajatului meu,care a avut per det 1 luna pe o functie,act aditional pe inca o luna pe alta functie,acum as vrea tot pe per det dar nu stiu pt ce perioada mai pot pune. Pot pune cate luni vreau eu,dar maxim 36?
Probabil ca nu aveti actualizat Codul Muncii , inclusiv cu modificarile aduse acestuia prin Legea 40/2011 , de aceea va redau din
Art. 82. [forma si conditiile contractului individual de munca pe durata determinata]
(1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.
(2) Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Alte discuții în legătură

Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata - perioada nedeterminata baandreea baandreea Buna ziua. Care sunt din punct de vedere legal solutiile dupa ce o persoana incadrata pe perioada determinata a implinit cele 36 de luni conform Codului ... (vezi toată discuția)
Contract durata determinata 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a ma lamuri la urmatoarea intrebare : Cf. Copdului Muncii art 84 CIM pe per. determinata nu poate fi incheiat pe o per. mai mare de 36 ... (vezi toată discuția)