avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare

Pot sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire numai cu acceptul de la asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:13, 31 Mai 2011
@cavallis
Nu cred ca este cazul sa va inflamati!
Iata ce scrie in Legea 325/2006, informatii pe care, dupa cum stiti, nu este scutit nimeni sa spuna ca nu stie. Va redau intregul articol, desi dv. sunteti vechi pe acest forum, iar problema aceasta a fost discutata de zeci de ori si ar fi trebuit sa stiti ca:
ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.

(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant.


Asadar o deconectare (este termenul corect in ce priveste iesirea unui apartament din sistem) se face cu instiintarea furnizorului, dar se executa de acesta - de furnizor - si plata pentru deconectare este suportata de beneficiar. De aceea la furnizor se cere aviz, pentru ca el iti executa deconectarea si apoi ramane sa-si faca calculele de echilibrare a instalatiei.

Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
elga50, moderator
@ elga50:
Daca ies din sistem 1,2,...n consumatori ce parametri ai sistemului se schimba in defavoarea celor ramasi?. :O

Daca vorbim de viteza de circulare a agentului termic prin instalatia interioara remarcam ca daca nr. consumatorilor se micsoreaza viteza agentului termic creste ceea ce aduce caldura mai multa celor care se bucura de ea.
Daca vorbim de parametrii care trebuie sa ii asigure furnizorul, ce probleme trebuie sa ii macine pe proprietari ca sa inlesneasca treaba furnizorului a. i. acesta sa nu mai calculeze,dimensioneze,calibreze,echilibreze etc. Oare daca furnizorul in afara de a masura la limita de proprietate sufera deranjul echilibrarii este bai mare?.:O
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
johnpescar, utilizator
in principiu sufera si furnizorul, pt, ca nu-si mai acopera costurile de productie, si de aici un intreg balci al preturilor
cmiep1@yahoo.com a scris:

de echilibrarea instalatiei ai auzit?

E o poveste de adormit copii.
Calbirarile, la orice centrala moderna, se fac automat, in functie de fluxul de apa si de temperaturile de intrare/iesire de la centrala si/sau tronsoane principale.
Nu mai sta nimeni cu robinetul de metal in mana sa-l dea mai tare sau mai incet, sau sa puna mai putini carbuni/h cu lopata.

cmiep1@yahoo.com a scris:

in principiu sufera si furnizorul, pt, ca nu-si mai acopera costurile de productie, si de aici un intreg balci al preturilor

Furnizorul, la ce preturi practica, merita sa ramana fara toti clientii, ceea ce e si in curs de a se intampla la cum decurg lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea centralei termice de apartament king king Buna ziua.As dori si eu raspuns la o intrebare.In urma unei sedinte sa dispus sa facem separare de gaz,fiecare familie.Firma care face instalatia de gaz,mai ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura in timpul sezonului rece cavallis cavallis Sunt presedinte de asoc.prop si am o problema ridicata de un proprietar bransat. -el munceste in strainatate, la inceput de ianuarie2014 a revenit in tara-ap ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)