avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii online Dir. de Finante
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii online Dir. de Finante

Buna ziua,
Am un PFA platitor de TVA ptr. care depun formularul 390 VIES si decont 300 TVA trimestrial.Nu am angajati,deci nici calitatea de angajator.De la Finante mi s-a spus ca trebuie sa obtin certificat digital ptr, a mai putea depune aceste declaratii.Eu stiu ca ordnul 1930 se refera doar la cei ce au calitatea de angajator si care depun dec. 112,si nu la PFA-uri care nu au angajati si care platesc conform diferentei dintre venituri si cheltuieli o data pe an.
Ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 08:29, 26 Mai 2011
Obligatia de a depune declaratii on line priveste contribuabilii mari si mijlocii.
De asemenea, incepand cu data de 1 iulie 2011 formularul 112 se va depune numai online de catre toti contribuabilii.
In situatia in care nu sunteti platitor de venituri din salarii sau venituri profesionale (pentru care ar trebui sa retineti contributii sociale asigurati) pentru care aveti obligatia depunerii formularul 112, veti depune declaratiile privind TVA prin metoda obisnuita.
Reveniti la AFP, poate nu au inteles care este situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Calendar obligatii fiscale pentru luna aprilie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu 1. Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat [b]Formular 100[/b] (format electronic) - [b]lunar[/b] 2. Declaratia privind obligatiile de ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative fiscale pentru luna noiembrie 2011  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]25 noiembrie 2011 [/b] Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor ... (vezi toată discuția)