avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma desfiintata prin hotarare judecatoreasca de RC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma desfiintata prin hotarare judecatoreasca de RC

Am primit o hotarare judecatoreasca irevocabila de desfiintare a societatii pentru nedepunere a bilantului contabil pe anul 2008 din partea Registrul Comertului. In continuare ANAF imi trimite situatii cu debite , majorari, penalizari la anumite sume care fie s-au prescris(a trecut mai mult de 5 ani, firma nu mai are activitate din 2006) fie nu au suport( am tot facut declaratii rectificative care nu sunt operate). Am facut petitii catre ANAF Bucuresti pentru clarificarea situatiei dar aici local am primit acelasi raspuns adica nu s-a modificat nimic. Cum trebuie sa procedez ca sa ii conving pa acesti functionari ca firma nu mai exista , debitele sunt prescise si majorari si penalizari nu se mai calculeaza atat anterior cat si ulterior desfiintarii societatii (cred ca RC a trimis o copie a hot de desfiintare si ANAF-ului local).
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 09:30, 26 Mai 2011
Firma exista, nu faceti confuzie intre dizolvarea societatii, ceea ce a cerut registrul comertului si ceea ce a si obtinut si radierea societatii, care este ultima etapa pentru "disparitia"unei societati de la registrul comertului si de la fisc. Atata timp cat aveti datorii fata de bugetul de stat nu veti putea fi radiat si ca atare fiscul pe buna dreptate va cere in continuare banii. Daca verificati la registrul comertului starea societatii o sa vedeti ca apareti doar dizolvat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)