In urma cu 5 zile am produs un accident , recunosc , din vina mea ca nu am oprit la STOP, si m-am ciocnit de un tico ... persoana din dreapta din tico a fost ranita usor, unde a stat sub observatie 2 zile in spital , apoi inca 3 zile de concediu medical , ne-avand fracturi , ci numai vanatai si echimoze... victima nu purta centura de siguranta.
accidentul s-a produs luni si dupa calculele mele a primit doar 7 zile maxim de ingrijiri medicale , lunea viitoare fiind nevoita sa se prezinte la munca.
Tico a suferit dauna totala , asigurarea mea nu stiu daca ii acopera sa isi ia un alt tico , ei mi-au spus in nenumarate randuri ca nu vor sa profite de pe urma mea, ci doar sa aibe masina inapoi ... le-am promis ca daca nu fac plangere penala le platesc eu diferenta de bani, asta daca este necesar, sa isi ia un alt tico... Le-am propus sa o facem prin notar dar vad ca au cam inceput sa scartaie, emitand tot felul de pretentii...
Mentionez ca le-am platit toate cheltuielile de spitalizare si de medicamente...
E posibil daca nu are nimic rupt sa primeasca mai mult de 10 zile de spitalizare, mai ales ca in 7 zile maxim ii expira concediul medical, mie personal victima mi-a zis ca a primit doar 3 zile de concediu si era foarte revoltata.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa cad la intelegere cu ei daca cer o suma anume?, ca vad ca acum sunt foarte nehotarati si ma cam duc cu zaharelul
Daca are mai putin de 10 zile de ingrijire sa imi fac griji ?
politia a deschis un dosar , a efectuat cercetari, si am fost declarat vinovat, nici nu m-am sustras in vre-un fel de la vina ... dosarul am inteles ca a fost trimis la parchet si acum se asteapta declaratia victimei si certificatul medico legal, care nu cred ca are mai mult de 10 zile de ingrijire.
Daca zilele de ingrijire medicala necesare, stabilite de medicul legist (in functie de diagnosticul pus si de un nomenclator, nu cele pe care le..."numarati" dvs.!) sunt mai putin de 10, nu mai putemvorbi de fapta penala prevazuta de art. 184 raportat la art. 180 alin. 2 si 2 indice 1 C.pen. Daca sunt mai mult de 60 de zile, atunci este ideal sa va impacati, cu aplicarea corespunzatoare a alin. 5 si 6 ale aceluiasi art. 184 C.pen.(care prevad necesitatea plangerii prealabile pentru inceperea urmaririi penale si posibilitatea impacarii partilor, care inlatura raspunderea penala) raportate si la prevederile art. 132 al aceluiasi cod (care prevede ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala, dar stinge si actiunea civila).
In alte conditii, in functie de vinovatie si de urmarile produse (zile de ingrijire medicala/ latura penala si daunele materiale produse/latura civila), dupa finalizarea cercetarii penale, veti putea raspunde penal (doamne fereste!), dar si civil, asiguratorul fiind obligat sa acopere daunele numai in limita prevederilor legale specifice si ale contractului de asigurare incheiat de dvs.,, iar dincolo de aceste valori, puteti raspunde si personal.