avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Am o nelamurire, legat de pensia de urmas care ar urma sa o ia mama mea si sora mea(eleva) dupa ce tatal meu a decedat. In cartea lui de munca nu figureaza toti anii lucrati, iar cei de la casa de pensii au aprobat pensia de urmas pentru persoanele in cauza. Intrebare, se mai pot adauga restul anilor de munca(in jur de 7ani), se mai pot face modificari si daca merita acest proces birocratic???
Cel mai recent răspuns: raz88 , utilizator 10:41, 27 Mai 2011
raz88 a scris:
Intrebare, se mai pot adauga restul anilor de munca(in jur de 7ani), se mai pot face modificari (...)

Da, se pot "adauga", impropriu spus. Ar trebui adeverinte, carnetul de munca nu cred ca-l mai corecteaza cineva dupa deces. Pensia de urmas va fi recalculata.

raz88 a scris:
(...) si daca merita acest proces birocratic???

Asta numai dvs. hotarati. :)
multumesc pentru interventie! o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil palsecam palsecam Sotia mea a decedat pe 6 februarie, curent. Avea o vechime in munca de 16 ani. Fiul meu, elev in clasa a XI-a, implineste saptamana viitoare 18 ani. Poate ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca-interpretare date morosanucarmen morosanucarmen In carnetul meu de munca vechi este urmatoarea notare: 01.01.1993-salariu tarifar 25 000 +salariu de merit, conf. HG....2 500 12.08.1993-salariul tarifar 30 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mistery01ro mistery01ro As vrea sa stiu daca in urma decesului mamei mele, statul imi poate acorda vreun ajutor financiar(pensie de urmas?!) si daca da in ce conditii se poate obtine ... (vezi toată discuția)