avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Am nevoie de o parere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Am nevoie de o parere

Sincer sunt putin nedumerit cu o problema, daca m-am angajat acum in timp ce sunt in somaj, ce facilitati are angajatorul? nu de alta dar am auzit ca angajatorul daca nu si angajatul sunt scutiti de taxele catre stat. E adevarat ceva? sau doar povesti?
Va rog sa-mi spuneti o parere. Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 27 Mai 2011
Exista o prevedere legala prin care angajatorul care angajeaza someri primeste un sprijin finaciar de la stat, dar si dvs ca fost somer.
Cum am scris si mai sus din auzite stiu si eu acest lucru dar, unde m-am angajat nu exista acest lucru.Ce sa mai inteleg?
Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã prevede la:

Art. 84.3.
(1) Angajatorii care creeazã noi locuri de muncã şi care încadreazã în muncã, pe locurile de muncã nou - create, şomeri aflaţi în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã pentru o perioadã de cel puţin 3 luni consecutive de la data înregistrãrii în evidenţa acestor agenţii beneficiazã, din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, de o sumã egalã cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 3 ani.

(2) Angajatorii care înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu ale persoanelor prevãzute la alin. (1) anterior termenului de 3 ani sunt obligaţi sã restituie în totalitate agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã sumele încasate pentru fiecare persoanã încadratã în condiţiile alin. (1), plus dobânda de referinţã a Bãncii Naţionale a României în vigoare la data încetãrii raporturilor de muncã sau de serviciu, dacã încetarea acestora a avut loc din motivele prevãzute la art. 83 alin. (2).

(3) Nu beneficiazã de mãsura de stimulare prevãzutã la alin. (1) angajatorii care într-o perioadã de un an anterioarã datei încadrãrii în muncã în condiţiile alin. (1) au fost în raporturi de muncã sau de serviciu cu persoanele angajate din categoria prevãzutã la respectivul alineat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj florin_teodor florin_teodor Buna ziua, as dori sa stiu de ce avantaje beneficiez ca si SRL daca angajez o persoana care se afla in somaj cu contract de munca pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , am si eu o intrebare. Nu sunt somera dar sunt unic sustinator de familie , nu am nici 45 de ani , poate angajatorul meu sa beneficieze de ceva ... (vezi toată discuția)
Vreau stiu daca pot fi angajata numai sase luni, adica pana nasc, si ce beneficii are firma pentru ca angajeaza un somer annatim1 annatim1 Buna! Sunt insarcinata si voi naste in luna august 2012 ; pana la 1 februarie sunt somera si doresc sa ma angajez la firma unui prieten de familie pentru ca ... (vezi toată discuția)