Cristea Marina a scris:
Sau puteti face acest lucru si prin intermediul medierii in conformitate cu legea 192/2006 salvand astfel tot soiul de taxe. Puteti sa va informati gratuit cu privire la procedura medierii prin intermediul oricarui mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.
Multumesc de indrumarea f.f.la obiect,chiar mia fost de folos.
As avea o rugaminte la dvs.,daca se poate: la mine in localitate am consultat doi mediatori si ambii au avut pareri diferite in ceia ce priveste taxa de timbru judiciar - la obiect, vorbind, in speta cazul se prezinta astfel : am deschis actiune de partaj susscesoral judecatoresc pentru scoaterea din indiviziune la care am primit citatie ca sa platim taxa de timbru judiciar in suma de 3% din valoarea masei succesorale dezbatuta respectiv 4798 lei si timbru judiciar de 5,3 lei; si acum intrebare :
1.daca merg in continuare cu actiunea judecatoreasca,pe linga taxa de timbru judiciar(3% din valoarea masei succesorale) si timbru judiciar de 5,30 lei se mai plateste si alta taxa-de exemplu taxa de succesiune pentru certificatul de mostenitor;
2.daca merg la mediator ,acesta poate sa-mi incaseze si taxa de succesiune sau taxe de timbru judiciar pe linga onorariul sau ?
Ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca dupa defuncta, la mostenire vin doi fii iar pentru fiica, care este decedata, sint sotul supravetuitor si 7 copii.
Multumesc inca o data.