avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... factura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

factura

la momentul vanzarii unui apartament am dus la notar si ultima factura de enel (chiar luna in curs). La 2 luni ma suna noul proprietar ca trebuie sa mai achit o factura emisa cand el era deja proprietar. Acum zice ca ma da in judecata pt fals si uz de fals.
Am comis o ilegalitate?
lauratamboi@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:59, 28 Mai 2011
Noul proprietar a încheiat contract în numele său, enel a venit şi i-a montat contor nou drept care consumul înrtegistrat de contorul vechi până la data la care a fost înlocuit v-a fost facturat dvs.
Regula este ca, atunci când părăsiţi un spaţiu, să depuneţi la toţi furnizorii de utilităţi cereri de încetare a contractului. Altfel, de unde să ştie ei că v-aţi mutat?
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
silviu_n, utilizator
noul proprietar nu a schimbat contractul la enel. Dar la data facturarii conform contractului de vanzare cumparare este noul proprietar.
Daca lucrurile stau cum spuneti, trebuia macar sa faceti un proces verbal de citire a contorului la data cand s-a perfectat contractul de vanzare-cumparare. Nu era rau daca si notificati ENEL despre schimbare.
Tinand cont ca facturarea consumului se face pe perioada de la .... pana la ......, daca puteti dovedi cu acte (contractul de vanzare-cumparare, etc.) sau cu martori ca noul consum facturat nu va apartine, n-aveti de ce va teme, chiar daca va da in judecata.
Consumul imi apartine. Este o regularizare. Insa ei spun sa ii despagubesc cu niste bani ca am comis fals si uz de fals. Intrebarea mea este ce fals am comis?
noul proprietar nu a schimbat contractul la enel
:O
Bun aşa! ªi telefonul, cablul, gazele? Toate au rămas pe numele dvs? Aveţi de plată...

Alte discuții în legătură

Lamurire - cine plateste curentul? doina1960 doina1960 Am avut un ap.si anul trecut l-am vandut,fiind divortata de sot si cu procura de la el.Fostul sot a stat in ap. si nu a platit lumina asa ca cei de la enel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna septembrie am vandut un imobil si pana in ... FlmPetri FlmPetri Buna ziua, In luna septembrie am vandut un imobil si pana in prezent contractual de Enel inca a ramas pe numele meu, am vorbit cu noul proprietar si l am ... (vezi toată discuția)
Contract electrica Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua As dori sa aflu si eu parerea Dvs. in legatura cu urmatorul aspect: SM a incheiat un contract cu electrica in anul 2002. SM a decedat in 2005. ... (vezi toată discuția)