avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lamurire - cine plateste curentul?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lamurire - cine plateste curentul?

Am avut un ap.si anul trecut l-am vandut,fiind divortata de sot si cu procura de la el.Fostul sot a stat in ap. si nu a platit lumina asa ca cei de la enel l-au debransat si totodata au reziliat contractul cu enel.Cand sa vand ap.a trebuit sa platesc datoria la enel ca sa pot sa dau ap. in buna regula la viitorul proprietar.Cand am fost la enel nu au putut sa-mi faca alt contract pe motiv ca nu aveam hotarare judecatoreasca de partaj si cu procura care o aveam de la fostul sot nu am putut sa fac un nou contract,si totusi dupa un an de zile ma suna o firma de recuperare sa ma instiinteze ca am o datorie la ei precum ca nu am platit facturile le enel in aceasta perioada,eu nestiind ca totusi cei de la enel mi-au facut contract pe numele meu.Noul proprietar nu a fost sa-si faca contract pe numele lui si spune acum ca eu trebuie sa-i platesc lumina.Va rog sa-mi dati un raspuns ce ar trebui sa fac si cine se face vinovat de aceasta situatie.Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:27, 28 Octombrie 2012
Buna ziua!
Pai ati semnat cu ei un contract pana la urma atunci? Nu vad cum sa va faca un contract fara stirea d-voastra, pt ca ar trebui sa aiba si semnatura d-voastra pe el....
Iar daca am inteles bine situatia, locatarul actual nu si-a platit lumina un an de zile si inca mai are contoarul? Nu de alta, dar la mine daca nu platesti 2 luni iti taie curentul si, daca ai contoarul pe holul blocului, te trezesti si fara el. :D Oricum iti bat la usa si ti-l iau si din casa, nu-i problema.....
in orice caz, pana gasiti o cale de rezolvare, avand in vedere ca noul locatar bag seama ca este si culmea nesimtirii, nu platiti si il lasati sa ii taie curentul.


Nu e vorba de nou locatarul (pentru shanty), ci de proprietarul dupa spunerea situatii de fapt de mai sus. Si e clar ce cei de la enel nu poate reclama decat consumul pana actul de vanzare cumparare. Aduceti-va contractul de vc la enel. Puteti sa-l dati in jdecata pe noul proprietar si enel-ul (si daca a cesionat creanta pe firma cesionara) pentru a lamuri datoria respectiva prin hotararea judecatoreasca. Oricum dpdv civil e clar ce dv nu trebuie s-o platesc. Mai mult, contractul era reziliat, si consumul sau orice imprejumirile de fapt al apartamentul este responsabilitatea proprietarului actual si cei de la enel ce daca era debransat nu mai are ce se impute pe consumul dv.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, ap dborsanu dborsanu Buna ziua, asociatia de proprietari (120 apart) functioneaza in balconul administratorei. Acelasi balcon e sediu pentru alte 4 asociatii administrate de ... (vezi toată discuția)
Asa zisa datorie la kruk (cesionata de la enel) DoruD DoruD Am primit alaltaieri un sms si astazi m-au si sunat cu un apel automat de la kruk cum va as avea o datorie la ENEL cesionata la kruk. Nu am absolut nici-o ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind contractele consumatorului cu enel krystal50 krystal50 Maconfrunt cu urmatoarea situatie , fapt ce am ramas fara lumina si fara apa. Urmare divortului si partajului, proprietatea mea , vecina cu a fostului sot ... (vezi toată discuția)