avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate intra in concediu de maternitate din somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate intra in concediu de maternitate din somaj?

sotia mea este insarcinata in sapt9 si este angajata la un cabinet stomatologic
si-a anuntat seful k este gravida si medicul ginecolog datorita unor probleme i-a recomandat sa mearga in concediu prenatal
si-a anuntat angajatorul si i-a spus k nu isi permite sa-i plateasca concediu medical
se poate sa o treaca pe somaj k sa nu mai fie nevoit sa o plateasca (pentru k oricum nu va putea sa mearga la munca) si pe urma sa intre din somaj pe maternitate?
PS angajatorul i-a zis k nu are bani si sa il dea in judecata pt k nu poate sa o plateasca dak nu merge la servici
ms mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:07, 31 Mai 2011
Normal ca angajatorul plateste pentru munca efectuata.
Indemnizatia pentru concediu de maternitate este suportata de asigurarile de sanatate.
Poate si din somaj sa intre in concediu de maternitate.
cum poate angajatorul sa ma trimita in somaj ? fara sa fie ceva probleme pt a putea angaja pe viitor alta asistenta?
Daca nu are motive temeinice nu va concediaza. Intrati in concediu medical (ca nu il plateste angajatorul asa cum v-a spus) si angajatorul poate angaja alta asistenta cu contract pe durata dterminata pana la revenirea dv. (care cred ca va fi cand copilul v-a implini varsta de 1-2 ani).
banii pe concediul medical prenatal sunt platiti de angajator si recuperati pe urma de angajator de la CAS sau cum se procedeaza?
Se face regularizarea cand depune declaratiile.

Alte discuții în legătură

Concediu medical - cine-l plateste? ionica83 ionica83 Buna ziua! Sunt medic stomatolog la propriul cabinet medical individual CMI , cotizez la pensii si casa de sanatate . In cazul unui concediu de risc maternal ... (vezi toată discuția)
Cass sau ajofm lavi_cornelia lavi_cornelia Buna ziua, Ma numesc Diana B, am 23 de ani si sunt insarcinata in 32. de saptamani. La 30.06.2015 mi-a expirat CIM pe durata determinata, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul prenatal MihaelaTop MihaelaTop Concediu de maternitate Sunt profesor suplinitor cu contract de munca pana la 31 august.Doresc sa intru in concediu prenatal in luna iulie,voi naste pe 25 ... (vezi toată discuția)