avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua !
Mama mea (decedata ) are dreptul la o mostenire de la parinti, avand inca 4 frati cu care trebuie sa imparta aceasta mostenire ( un teren de 2 ha in doua locuri diferite diferite ) unul dintre frati detine titlul de proprietate ( original ) si nu vrea sa imparta cu ceilalti ambele terenuri, unul dintre ele fiind mai bine cotat ( locuim intr-o zona in care acesta are o mare valoare daca este bine pozitionat ). Noi am vrea sa imparta ambele terenuri in mod egal . Dar el vrea sa ne dea suprafata care ni se cuvine pe terenul mai prost cotat . A-si vrea sa stiu daca poate sa faca acest lucru fara acordul nostru ( avand titlul de proprietete in original ) si daca i-mi puteti spune ce ar trebui sa facem si unde sa mergem pentru a rezolva aceasta situatie ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 09:24, 19 Iulie 2008
Titlul de proprietate pe numele cui a fost eliberat? Pe al fratelui sau al mamei? In mod normal nefiind dezbatuta succesiunea dupa parintii dvs. trebuie sa formulati o actiune de partaj , in instanta de judecata sau la notariat si sa impartiti in mod egal averea succesorala. Nu se pune problema ca fratele dvs. sa va dea el ce vrea. Instanta de judecata va dispune, in urma expertizei, ce loturi si cui se vor atribui. Avand in vedere ca nu va intelegeti cu fratele cred ca asta e singura optiune...actiunea de partaj succesoral in justitie.Luati legatura cu un avocat care sa va formuleze actiunea pe baza actelor pe care le detineti si pe care trebuie sa le vada.
Succes. Av. Hornea.
Va multumesc !
Se pare ca succesiunea nu este facuta si sunt trecuti pe acest titlu toti cei 5 frati .
Dacă pe titlu sunt trecuți cei 5 frați, trebuie introdusă o acțiune de ieșire din indiviziune. Acţiunea de partaj succesoral trebuia introdusă numai în situaţia în care pe titlu era antecesorul celor 5 fraţi, dar atâta timp cât pe titlu apar numele lor, aceştia au calitatea de proprietari şi existând neînţelegeri privind împărţeala, aceasta se va face prin instanţă, se va efectua o expertiză topo, fiecare parte îşi va exprima punctul de vedere cu privire la modalitatea de împărţire, expertul va efectua mai multe variante de partajare în loturi şi cui vor fi atribuite, iar instanţa va fi singura ce va decide.;)
Asa este. Trebuie promovata actiune de iesire din indiviziune. Nu stiam toate datele mai sus referitoare la titlul de proprietate.
Deoarece mama d-stra a decedat, veniti prin reprezentare pentru aceasta, in calitate de mostenitor, iar daca mai aveti frati si surori, toti trebuie sa veniti, prin reprezentare. Formulati cerere de iesire din indiviziune si chemati pe unchi in judecata>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog frumos să mă ajutati cu un răspuns. mama ... Eumb Eumb Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutati cu un răspuns. Mama si fratele ei au un titlu de proprietate comun pentru teren extravilan 2 hectare 4600 ... (vezi toată discuția)
Mosteniri byatn byatn Sunt mai multi frati pe titlul de proprietate fapt care a generat controverse privind momentul de vanzare al terenurilor mostenite, atat si preturile; unii ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)