avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

modalitate de aplicare corecta a legislatiei de promovare

De fapt situatia este urmatoarea: prima cerere pentru promovare in clasa, s-a facut in 2010;se revine in 2011, cu o noua cerere , si se demareaza procedura de promovare in clasa. Ce funcie publica corespunde dupa promovarea in clasa, a unui referent superior, cu salariu de 1200 lei, la care se adauga sporuri de 630 lei.?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 10:51, 12 Iunie 2011
Inspector I asistent prin mila legii de salarizare pe acest an:

LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
Tocmai am citit cele de mai sus si mi-ati dat o veste foarte foarte proasta . Sunt functionar public de 11 ani, cand m-am angajat am avut doar colegiul universitar de 3 ani, deci sunt referent de specialitate superior . Anul acesta imi dau licenta si asta inseamna ca, daca cer aprobarea promovarii o sa ma introc la inspector asistent ??? Si o iau de la capat cu examenele inca o multime de ani pana sa ajung la superior din nou ???
Oare legea care va fi in 2012 prevede la fel ? :D
Multumesc
Veste foarte proasta? Asteptati! Inca nu ati vazut legile de salarizare unitara de anul viitor...
Doar vor fi facute si asumate de aceleasi specimeneX-(

De la crestere de pana in 20% au ajuns la 5% si apoi direct la asistent indiferent de vechimea in functia publica si experienta in domeniul respectiv...., poate anul viitor va transforma in debutant sau cine stie ce "austeritati" le mai trec prin mintile acelea de contabilmacelar :(


Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Tanjiani, utilizator
Bine, dar in legea 285, nu se specifica asta, iar in ord.M.F.P. 77/14 ianuarie 2011 se specifica:III-B-se spune: pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. Ce aplicam atunci?
Le coroborati, evident :)

Legea stabileste gradul care se cuvine celui promovat

Normele de aplicare arata ca i se acorda drepturile salariale ca si la un functionar public care detine gradul asistent, treapta de salarizare 3. (adica acelasi salariul de incadrare, la care se vor aplica sporul de vechime sau alte sporuri, a caror procente pot sa difere).

Alte discuții în legătură

Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)