avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici

Buna Ziua,
Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de referent, clasa III, grad superior, treapta 2. La data de 01.01.2007 am promovat in functie referent clasa III, grad superior, treapta 1.
In anul 2010, luna septembrie am absolvit facultatea de drept cu diploma de licenta, si in luna iulie 2011 am promovat in functia de consilier asistent, dar salariul de baza nu s-a modificat deloc fiind acelasi ca atunci cand eram referent.
Intrebarea mea este daca este normal ca un referent cu studii medii care in urma promovarii in functia de consilier asistent sa ramana cu acelasi salariu?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:08, 26 August 2011
In cf. cu Ordinul 77/2011,norme pt. aplicarea Lg. 285/2010,
in anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul [/b]promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.
In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010. .
In concluzie,trebuie sa primiti sal. de incadrare existent in institutie pt. functia de consilier asistent.
Cititi art. 68 din Legea 188/1999.
Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor absolvite.
In situatia in care salariul de baza stabilit in noile conditii este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa.
In cazul prezentat,posibil ca salariul din institutie pt. functia de consilier asistent ,pe care a fost promovata utilizatoarea,sa fie mai mic decat cel avut pt. functia de referent cu st. medii si in acest caz sa pastreaza salariul avut anterior.Acest aspect trebuie sa-l verifice utilizatoarea.
Nu are nicio relevanta art. 68 din Statut,in prezent se aplica prevederile Lg. 284/2010,precum si cele ale Lg. 285/2010 si ale Ordinului 77.
In concluzie,incadrarea in urma promovarii pe st. superioare este corect facuta la gr. de asistent iar salariul dupa promovare poate ramane nemodificat doar din considerentul prezentat mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
ContSters136493, utilizator
Legea 188/1999 stabileste regimul general al rapoturilor juridice ale functionarilor cu angajatorul, iar art. 68 la care am facut referire, da solutia generala pentru spete de natura celei la care s-a referit persoana care a deschis discutia. Evident, ca pentru a ajunge la solutia finala si corecta, persoanei interesate nu-i ramanea decat sa citesca celelalte 2-3 reglementari specifice si sa se clarifice in functie de situatia sa profesionala concreta.
Oricum, solutia finala o va afla dupa aprofundarea legislatiei specifice si discutii cu specialistul in resurse umane din institutie.
Incadrarea dupa promovare la grad de asistent este corecta cu certitudine, iar in privinta salariului acordat va trebui sa se documenteze care este salariul pt. functia de asistent in institutie,in caz ca acesta este mai mic decat avea anterior promovarii ramane cu acelasi salariu,dar in caz ca este mai mare trebuie sa i se acorde acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare salariu dupa promovare? mceline mceline \"Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)