avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Din referent III in Consilier I ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Din referent III in Consilier I ?

M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P

Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din functia publica de executie de referent de specialitate in functia publica de executie de consilier . In teremenul prevazut de lege am comunicat ANFP-ului
a) Dispoziţia privind promovarea în clasă a ..........;
b) Raportul final al concursului
c) copii ale actelor de studii (Diplomă de bacalaureat, Diploma de subinginer, adeverinta de licenţă);
Mentionez ca mie doar aceste documente mi-au fost solicitate. La altii si cele doua fise ale posturilor. Inca nu am primit nici un raspuns d ela ANFP.

Cel de-al doilea examen a avut loc in data de 27.09.2010 si a avut ca obiect
promovarea din functia publica de executie de referent III in functia publica de executie de referent de specialitate.

Este corecta promovarea facuta?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 13:58, 29 Septembrie 2010
La prima intrebare, lipsesc niste amanunte, legate de gradul profesional si de treapta de salarizare... La a doua, cred ca e o greseala pe undeva, pentru ca eu nu am auzit de functia publica de executie de referent III, din cunostintele mele aceasta este o incadrare pentru personalul contractual. Si nu se poate promova din personal contractual in functionar public, eventual se poate face transformarea postului in conditiile art. 111 din legea 188/1999...
Kyandra a scris:

La prima intrebare, lipsesc niste amanunte, legate de gradul profesional si de treapta de salarizare... La a doua, cred ca e o greseala pe undeva, pentru ca eu nu am auzit de functia publica de executie de referent III, din cunostintele mele aceasta este o incadrare pentru personalul contractual. Si nu se poate promova din personal contractual in functionar public, eventual se poate face transformarea postului in conditiile art. 111 din legea 188/1999...

Multumesc pentru mesaj.
Subiectul este promovarea in clasa. Nu am considerat ca mai este necesar sa mentionez si gradul profesional in care se promoveaza si nici treapta.

Topicul formulat de mine este urmare a ceea ce stiu eu si a faptului ca unii colegi sustin promovarea din clasa a III-a in clasa I.

Referitor la nedumerirea ta:
La a doua, cred ca e o greseala pe undeva, pentru ca eu nu am auzit de functia publica de executie de referent III

poate te ajuta alin. (3) a art. 14 din L. 188/1999 potrivit caruia:
(3) Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa a III-a persoanele numite în funcţia publică generală de referent, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acesteia.

Iata si amanuntele solicitate:

- la primul examen este vorba de un angajat care a avut functia publica de executie de referent de specialitate, clasa a II-a, gradul profesional superior treapta 1, cu un salariu de baza, la nivelului lunii decembrie 2009, de 1.035 lei. Urmare a admiterii la examen s-a aplicat procentajul de 5% la salariul de baza si a fost promovat in functia publica de executie de consilier, clasa I, gradul profesional principal, treapta 1.
- la cel de-al doilea examn este vorba de un angajat care a avut functia publica de executie de referent de specialitate, clasa a III-a, gradul profesional superior treapta 2, cu un salariu de baza, la nivelului lunii decembrie 2009, de 889 lei. Urmare a admiterii la examen s-a aplicat procentajul de 5% la salariul de baza si a fost promovat in functia publica de executie de referent de specialitate, clasa a II-a, gradul profesional principal, treapta 1.

In ambele cazuri, urmare a promovarii, salariul de baza fiind mai mic decat cel avut anterior, conform prevederilor legale aceste se mentin.

Corect?
Aceasta-i intrebarea
d-le Darie,
- la primul ex . promovarea in clasa se face in consilier ( inspector) cls. I grad profesional principal , treapta 2 de salarizare
- la cel de-al doilea ex. promovarea se face in consilier ( inspector) cls. I,grad profesional principal , treapta 3 de salarizare . Functia publica de referent de specialitate clasa III , nu cred ca exista in grila.Referitor la avizul de la ANFP .... dupa 30 zile ..... Sa ne spuneti ce raspuns primiti de la agentie , pentru ca si eu am trimis promovarile in 24.10.2010.
1. incadrarea dupa promovare; functie publica clasa I grad profesional principal treapta 2;
2. si eu sunt de parere ca reincadrarea trebuie sa se faca pe clasa I, nu pe clasa II, chiar daca este absolvent Bologna...Eu nu am vazut nicaieri un punct de vedere oficial cum ca absolventii ciclului I Bologna se reincadreaza pe functii publice clasa II (echivalentului fostului SSD)...in acest caz, asa cum a spus colega de mai sus, clasa I principal 3.
Daca stie cineva de vreo decizie oficiala privind recindararea absolventilor Bologna ca SSD, asteptam sa o impartaseasca si cu noi.
Lg.140/2010 "Art. 68 (1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii."

intrebare: Se poate promova din clasa III in clasa I ?

Parerea mea e ca se poate. Clasa I este "o clasa superioara" clasei III . Iar legiuitorul nu a mai zis de aceasta data "clasa corespunzatoare studiilor absolvite" deoarece conf. prev. Lg 330/2009 la promovarea in clasa salariul se majoreaza cu pana la 5%. Astfel un referent asistent 3 va fi promovat in clasa II insa un referent superior 1 va fi promovat in clasa I.

Alte discuții în legătură

Promovare ca urmare a finalizarii studiilor universitare m.cristina m.cristina Ca urmare a absolvirii studiilor universitare de lunga durata, care va fi functia pe care voi fi promovata? in prezent sunt referent, grad profesional ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa andi_clane andi_clane Functionar public referent III, grad superior treapta 1, salariu de bază 1054 + 25% vechime ,după examenul de promovare în clasă în ce grad şi ce salariu ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)