avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare ca urmare a finalizarii studiilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare ca urmare a finalizarii studiilor universitare

Ca urmare a absolvirii studiilor universitare de lunga durata, care va fi functia pe care voi fi promovata? in prezent sunt referent, grad profesional asistent, clasa III, treapta de salarizare 3.

a 2 a intrebare: cresterea de maxim 5% a salariului de baza se aplica pentru salariul de baza de la nivelul lunii dec 2009 pentru functia pe as promova, nu pt functia din care promovez nu?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
m.cristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 00:43, 30 Septembrie 2010
Veti fi promovata pe o functie publica clasa I grad asistent treapta 3, insa poate ne lamureste cineva cum se va stabili salariul, pentru ca in acest caz diferenta este cu mult mai mare de 5%. (referent III asistent 3 - 612 RON, consilier I asistent 3 - 747 RON).
puteti va rog sa imi dati mai multe detalii in legatura cu cifrele mentionate?

stiu ca in anul 2009 se aplica procentul de 20% din salariul de baza cresterea, acum fiind de 5% conform legii salarizarii unitare nr.330. in conditiile acestea, ar fii mai bine sa astept noua lege a salarizarii si sa promovez in clasa anul viitor(poate se va reveni la procentul de 20 %)? adica din punct de vedere financiar, ca si incadrare, ar fii mai bine anul viitor?
cristina
Acum cateva zile ti-am lasat un MP sa vezi concluziile la topilul dechis de mine. Nu mi-ai raspuns, deci nu stiu daca l-ai accesat.
Iata informatiile:

Am solicitat ANFP-lui informatii.
Mi s-a comunicat ca potrivit unor noi prevederi legale (???) absolventii ciclului I Bologna, in cazul examnetului/concursului pentru promovarea in clasa sunt asimilati absolventilor cu studii superioare de lunga durata, iar incadrarea acestora se va face in functie de salariul de baza plus toate sporurile, care sunt incluse in salariu.

In exemplul al doilea, la care v-am solicitat lamuriri, incadrarea se va face pe postul de Consilier, clasa I, gradul profesional asistent, treapta 1.
La reincadrare am tinut cont de urmatoarele:
- salariul de baza = 889 + 178 (spor de vechime = 20%) = 1.067
- 1.067 + 5% = 1.120
- salariul de reincadrare pe functia publica de consilier I/asistent/1 = 866 (sal.baza) +173 (spor vechime) = 1.039 + 52 (5%) = 1.091.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)