avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Din referent III in Consilier I ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Din referent III in Consilier I ?

M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P

Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din functia publica de executie de referent de specialitate in functia publica de executie de consilier . In teremenul prevazut de lege am comunicat ANFP-ului
a) Dispoziţia privind promovarea în clasă a ..........;
b) Raportul final al concursului
c) copii ale actelor de studii (Diplomă de bacalaureat, Diploma de subinginer, adeverinta de licenţă);
Mentionez ca mie doar aceste documente mi-au fost solicitate. La altii si cele doua fise ale posturilor. Inca nu am primit nici un raspuns d ela ANFP.

Cel de-al doilea examen a avut loc in data de 27.09.2010 si a avut ca obiect
promovarea din functia publica de executie de referent III in functia publica de executie de referent de specialitate.

Este corecta promovarea facuta?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 13:58, 29 Septembrie 2010
Mihai spuna ca avut un control de la ANFP si au solicitat ca cei care au fost promovati din III in doi sa fie trecuti in calsa I.

Eu nu sunt de acord nici cu tine, nici cu marinica si nici cu Mihai.
Voi reveni cu explicatii peste 1/2 ora.

Revin, dupa cateva ore

Am solicitat ANFP-lui informatii.
Mi s-a comunicat ca potrivit unor noi prevederi legale (???) absolventii ciclului I Bologna, in cazul examnetului/concursului pentru promovarea in clasa sunt asimilati absolventilor cu studii superioare de lunga durata, iar incadrarea acestora se va face in functie de salariul de baza plus toate sporurile care sunt incluse in salariu.

In exemplul al doilea, la care v-am solicitat lamuriri, incadrarea se va face pe postul de Consilier, clasa I, gradul profesional principal, treapta 3.
La reincadrare am tinut cont de urmatoarele:
- salariul de baza = 889 + 178 (spor de vechime = 20%) = 1.067
- 1.067 + 5% = 1.120
- salariul de reincadrare pe functia publica de consilier I/asitent/1 = 866 (sl.baza) +177 (spor vechime) = 1.063
- salariul de reincadrare pe functia publica de consilier I/principal/3 = 915 (sl.baza) +183 (spor vechime) = 1.098

Va multumesc pentru mesajele voastre=D>
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare ca urmare a finalizarii studiilor universitare m.cristina m.cristina Ca urmare a absolvirii studiilor universitare de lunga durata, care va fi functia pe care voi fi promovata? in prezent sunt referent, grad profesional ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa andi_clane andi_clane Functionar public referent III, grad superior treapta 1, salariu de bază 1054 + 25% vechime ,după examenul de promovare în clasă în ce grad şi ce salariu ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)