danielionut a scris:
deci as putea promova la grad profesional ii ,referent de specialitate principal treapta 1 sau grad profesional i ,referent de specialitate principal treapta 1(s)
Cine v-a spus aceasta?
Din ceea ce am postat eu ati concluzionat gresit.
Eu am zis ca, in urma unui examen veti promova in clasa. In bibliografia de examen este inclusa, in mod obligatoriu si Lege nr. 188/1999 din 08/12/1999
privind Statutul funcţionarilor publici.
In aceasta lege veti afla, printre altele, ca:
1) Funcţiile publice se clasifică după cum urmează:
a) funcţii publice generale şi funcţii publice specifice;
b) funcţii publice din clasa I, funcţii publice din clasa a II-a, funcţii publice din clasa a III-a;
c) funcţii publice de stat, funcţii publice teritoriale şi funcţii publice locale.
2. Funcţiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.
3.) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei
funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii
Deci, concluzia este:ca din functia publica de referent III gradul profesional principal, treapta 1 veti promova in clasa (nu in grad, cum spuneti) in functia publica de referent de specialitate, gradul profesional asistent sau principal.
Nici aceasta nu o spun eu, ci art. 14, alin (1) din Ordinul ANFP nr. 1932/2009 - aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in clasa a functionarilor publici, potrivit caruia:
Promovarea functionarilor publici care au fost admisi la examenul de promovare in clasa se face prin transformarea postului pe care sunt incadrati intr-o functie publica de executie de grad profesional asistent sau, dupa caz, principal, din clasa corespunzatoare studiilor absolvite, cu stabilirea salariului in conditiile prevazute de legislatia privind salarizarea unitara a personalului din administratia publica.
Si, un indemn si o urare, : mana pe carte si bafta!