avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare salariu dupa promovare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare salariu dupa promovare?

"Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor absolvite.
In situatia in care salariul de baza stabilit in noile conditii este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa."
Pentru personalul contractual, cum se procedeaza daca salariul de baza stabilit este mai mic decat cel anterior promovarii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 22 Februarie 2012
Ordinul 77/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice
ANEXA - Norme Metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice

III. Angajarea, promovarea si avansarea personalului
B. In anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. In mod similar se va proceda si pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie. In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010. Pentru functionarii publici care se transfera in cursul anului 2011, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
Si daca nu exista functii similare in institutie, iar salariul calculat conform legilor in vigoare este mai mic decat cel anterior promovarii?
Persoana respectiva poate contesta decizia de stabilire a salariului ...
Deocamdata nu am primit nici un salariu dupa promovare, dar mi s-a spus ca acesta trebuie micsorat atat timp cat legea nu prevede situatia prezentata mai sus pentru personalul contractual.
Legislatie exista , insa mai trebuie si aplicata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)