avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011

Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1.
Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost promovata in grad superior, pe treapta 3.
Din ianuarie 2011, nemaifiind trepte de salarizare, suntem incadrati mai multi functionari pe acelasi grad profesional, dar salariile sunt diferite (conform treptelor detinute anterior).
In aprilie 2011 au sustinut examen de promovare in grad si alti colegi, fiindu-le stabilit salariul corespunzator fostei trepte 1 (maxim) a gradului superior.
In aceste conditii, angajati cu mai multa vechime in specialitate (si chiar totala), am ajuns sa avem salariul de incadrare mai mic decat cei cu vechime mai putina.
#-o Va rog sa ma lamuriti daca s-a facut corect reincadrarea !!!!!!!
?????
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 22:54, 8 Mai 2011
Nu este corect, trebuiau sa fie salarizati la nivelul treptei 3.

Ordinul 42 din 13 ianuarie 2011privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice:
B. In anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. In mod similar se va proceda si pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie. In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul in urma promovarii in grad profesional kgkg kgkg saptamana aceasta sustin examen de promovare in grad profesional a functionarilor publici. sunt inspector clasa 1 grad Principal treapta 3 gradatia 3, clasa ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa promovare in grad profesional liana16 liana16 Incepnd cu 01.04.2012 am promovat din consilier gradul profesional principal in consilier gradul profesional superior (functionar public). Mentionez ca si la ... (vezi toată discuția)