avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zilieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zilieri

Buna ziua! Eu daca lucrez zilier in constructii mai iau cu mine si pe finu, nu am PFA, in registru de evidenta a zilierilor pe cine trec la Beneficiar ?proprietaru ,primaria sau eu! Un exemplar de rigistru de unde iau?Dusmani sun pe capu nostru. Ce trebuie sa fac? VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:34, 29 Mai 2011
Nu puteti ca sa lucrati ca zilier in constructii. Trebuie sa aveti contract individual de munca pe perioada nedeterminata sau determinata(daca lucrati doar in lunile bune de lucrat pe santiere).
Nu ridic case nu le demolez! Doar fac reparati de intretinere si ocazional, doar la prieteni si nu zi de zi! doua trei zile apoi stau.dar vreau sa fiu in regula si sa platesc inpozitul de 16%. ptr. ca eu am documente in afara si lucrez in tara cand vin in vacanta! Ce fac platesc in doua parti si acolo si aici?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
daniells, utilizator
In primul rand,numai persoanele juridice pot angaja zilieri in conditiile legii 52/2011. Pentru a putea presta o asemenea activitate , aceasta trebuie sa aiba caracter ocazional si sa nu necesite o calificare. Art. 11 din prezenta lege prevede ca se pot presta activitati cu caracter ocazional ,in urmatoarele domenii:


- agricultura;
- vanatoare si pescuit;
- silvicultura, exclusiv exploatari forestiere;
- piscicultura si acvacultura;
- pomicultura si viticultura;
- apicultura;
- zootehnie;
- spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural;
- manipulari de marfuri;
- activitati de intretinere si curatenie.


In alta ordine de idei, nu Dvs. sunteti cel care trebuie sa completati Registrul unic. Daca doriti sa intrati in legalitate cu activitatea pe care intentionati sa o desfasurati, nu va ramane decat sa va inregistrati ca PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)
Codul muncii-zilierii simonia80 simonia80 Buna ziua.As dori sa stiu daca exista vreo reglementare in noul Cod al Muncii privind munca cu zilierii si daca este aplicabil pentru sectorul constructii.Va ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari poate angaja zilieri eliasav eliasav Asociatia de proprietari poate angaja zilieri pentru executarea unor lucrari ocazionale? Exemplu: zugravirea scarii blocului. Va multumesc. (vezi toată discuția)