avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Informatii ce pot fi utile celor aflati in cautarea ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Informatii ce pot fi utile celor aflati in cautarea unui loc de munca si celor care au calitatea de angajati

buna ziua,
in urma cu 2 luni dupa 11 ani de munca in cadrul aceleasi societati din motive personale mi am dat demisia
de atunci caut in fiecare zi un job pe toate site-urile de munca dar as dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi cum as putea extinde cautarea
nu doesc sa ajung sa regret ca am luat acea decizie in speta sunt dornica de munca de a invata lucruri noi plus foarte buna profesional in ceea ce imi propun sa fac
va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:18, 17 Aprilie 2012
Stimata doamna aici este un site care da sfaturi juridice, asta depinde de fiecare cum isi cauta un loc de munca pentru ca nu exista o reteta.
Pentru a nu va lasa fara indicii – tocmai pentru ca sunteti pe un site unde se ofera informatii juridice – dar si economice, finaciare si multe alte informatii din domenii diverse – am cautat pentru dv:
[ link extern ]

Veti gasi o multime de informatii in acest sens – sunt si carti publicate pe tema...

Poate ar fi trebuit sa demisionati dupa ce gaseati alternativa – afirm aceasta deoarece va contraziceti usor in afirmatii: motivele personale au fost ”la baza” demisiei (deci, se cam intelege ca nu prea aveati de ales) si mai apoi va exprimati speranta sa nu regretati alegerea...
A fi ”bun profesional in ceea ce-mi propun sa fac” nu e suficient... Poti fi bun in ceea ce-ti propui dar sa nu ai calificarea necesara sau sa nu fii pe placul unui potential angajator.

In functie de calificarile pe care le aveti cautati pe net sau prin ziare societati comerciale unde ar putea fi nevoie de personal cu aptitudinile dv; sau, pur si simplu, trimiteti scrisori de intentie si CV societatilor unde credeti ca ati putea fi de folos (in orasul de resedinta, in apropiere etc) Ramane sa considere ei daca au nevoie de personal (vor inregistra scrisoarea – societatile mari, in general - si – cine stie? – la un moment dat s-ar putea sa apeleze la serviciile dv). Avand, insa, in vedere cam cum sta treaaba cu finatele tuturor... aveti nevoie si de noroc si / sau de recomandari...
Succes!
insistati si trimiteti cv-ul pe site-urile specilalizate in oferte de munca. poate perseverenta dvs va fi rasplatita si veti gasi ce cautati.
Pentru ca tot exista acest topic... :)

Iata cateva dintre greselile esentiale pe care riscati sa le faceti intr-un CV
1. Greseli de punctuatie si greseli gramaticale
2. Nu includeti o fotografie in CV, cu exceptia cazurilor in care vi se cere acest lucru
3. Nu trimiteti un CV tiparit pe hartie colorata
4. Nu includeti exagerat de multe informatii in CV
5. Nu includeti recomandari "din prima", fara sa vi se ceara acest lucru
6. N-o sa va ajute o formulare de tipul "ofer recomandari la cerere"
7. Expresii expirate si banale ca "orientat spre rezultate", "capabil de lucru in echipa" n-or sa va ajute prea mult
8. Nu includeti in CV hobby-urile, pasiunile irelevante
9. Propozitiile prea lungi sunt greu de citit
10. Folositi o adresa "pro" de email, nu-i furnizati angajatorului o adresa de tipul valorosukool@yahoo... Cel mai bine este sa va folositi numele in adresa de mail
11. Nu uitati sa includeti datele de contact
12. Nu trimiteti CV-urile catre companiile gresite, nu va irositi sansele
Autor Silviu Marian Banila
Sursa: manager.ro
Cum te prezinti la un interviu pentru ocuparea unui loc de munca?

Obiectivul tau este sa gasesti un loc de munca. Obiectivul angajatorului este sa gaseasca "omul potrivit la locul potrivit". Nu uita esentialul: ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce-ti convine tie.
Daca ai fost chemat la interviu poti presupune ca angajatorul este interesat de persoana ta si de ceea ce poti oferi in cadrul societatii pe care o conduce – deci gradul de stres va creste.
Documenteaza-te, pentru a afla cat mai multe despre compania respectiva – secretul celor care reusesc consta si in aceea ca au abilitatea necesara de a identifica ce anume are nevoie angajatorul.

1. Chiar daca vrei sa raspunzi rapid la o intrebare mai intai gandeste-te cateva clipe si astfel vei evita sa incepi cu "deci" sau "aaa". Cu cat te exprimi mai corect in vorbirea curenta cu atat vei trece foarte usor proba interviului.

2. Ca regula, prima intalnire cu cei de la firma unde doresti sa lucrezi este cu o persoana de la "resurse umane". Asadar, evita sa folosesti termeni tehnici (oricat de bine cunosti "materia" ) pentru ca nu vei impresiona persoana: nu cunoaste acesti termeni, deci nu stie daca ii folosesti corect sau nu). Foloseste cuvinte simple, pe intelesul tuturor.

3. Sa nu-ti critici fostul sef, chiar daca de la ultimul loc de munca ai plecat din cauza acestuia. Si nu critica nici fostii colegi – chiar daca ai plecat din cauza lor. Despre morti numai de bine – zice un proverb. Si nu spune "eu eram cel mai bun de acolo" – efectul va fi invers decat ce doresti.

4. Nu oferi portofoliul de clienti – in caz ca ai avut acces la fostul loc de munca. Noul angajator se va gandi ca la fel ii vei face si lui in caz ca vei dori sa pleci. Cand oferi date confidentiale despre fosta firma te descalifici singur si sigur. Nimeni nu-si doreste in firma "o gura bogata". Si mai exista un risc: sa cazi in capacana unor firme care n-au de gand sa faca angajari ci doar sa obtina cat mai multe date confidentiale despre concurenta.

5. Evita minciuna si nu te supraevalua. Cand spui – ca exemplu - ca vorbesti fluent o limba straina chiar asa sa fie.

6. Daca ai diploma de inginer si doresti sa lucrezi in publicitate – ca exemplu – sa nu spui ca alegi acel post pentru ca e… la moda sau pentru ca altceva nu gasesti, iar daca esti intrebat ce te-a determinat sa urmezi cursurile acelei facultati sa nu spui ca… asa era la moda sau ca parintii au fost cei care au ales, chiar daca e adevarat!

7. Spune ce oferi, nu ce vrei. Lauda de sine nu miroase a bine nici in cazul interviului pentru ocuparea unui loc de munca. Angajatorul face o investitie pe termen lung daca te angajeaza si vrea sa stie daca merita. Nu vei scoate in evidenta faptul ca esti un bun profesionist (chair daca esti) cerand un salariu fabulos – e bine sa negociezi cam cat crede angajatorul ca poate oferi si sa fii antent ca la incheierea contractului sa fie inserata o clauza care sa mentioneze majorarea salariului in anumite conditii, dupa un timp anume determinat.

8. Asteapata intrebarea. Nu intrerupe intervievatorul chiar daca esti convins ca stii ce te va intreba (nu e un concurs "cine raspunde mai repede" ). Putina rabdare nu strica niciodata.

9. Nu te comporta familiar, chiar daca persoana care pune intrebarile e de varsta ta sau chiar mai tanara – nu te adresezi cu "tu", ca si cum v-ati cunoaste de la gradinita.

10. Cum te imbraci. Prima impresie e cea mai importanta, cea care ramane. Prima intrebare pe care si-o pun angajatorii – asa spun statisticile de prin alte state – este: "Arata persoana aceasta cum trebuie pentru postul meu?" O mare parte a deciziei pe care o va lua se bazeaza pe aparenta. In plus, atitudinea si nivelul tau de incredere depind in mare masura de felul cum esti imbracat. Nu exista reguli absolute, evident – alegerea depinde de postul vizat, anotimp, preferinte etc. Sub aspect cantitativ e mai bine sa ai mai multe haine pe tine, decat prea putine. Felul in care arati trebuie sa fie el insusi un mesaj: "sunt potrivit pentru acest post". Chiar daca nu vei purta niciodata un costum elegant la munca vei face o impresie buna daca adopti respectivul stil vestimentar: te-ai "deranjat" aranjandu-te pentru angajator.

(lista ramane deschisa)

Alte discuții în legătură

Oferta de munca reală sau înșelătorie? Emiliana98 Emiliana98 Întrebarea mea este: cum îmi pot da seama dacă o oferta de muncă online este reală sau este doar o înșelătorie? Recent am primit un mail de la un ... (vezi toată discuția)
Interviu Tina1973 Tina1973 Buna ziua, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Lucrez in calitate de mai mult de 9 ani de zille. La ultimul serviciu lucrez de 6 luni. La ultimul ... (vezi toată discuția)
A plecat cineva cu b&b international job services / constanta bikaeraser bikaeraser ieri am fost si eu sunat de aceasta firma, pt programarea unui interviu online ( nr sunt din Ploiesti nu ma pot deplasa pana la Ct pt un interviu ) azi urmeaza ... (vezi toată discuția)